Loading...
Eric

Fotograaf Eric de Haan

Over Eric


Fotografie is een kunst. Spelen met licht en de kunst van het zien. Ik heb al vaker geroepen "ja de foto is al af, maar moet nog gemaakt worden". Deze vooruitziende blik geld voor alle beelden die ik maak. Ik wil me graag inleven in het project. Vooraf bedenken welke foto ik zou willen maken. Of het nu architectuur is of het laatste nieuws. Ik zie de foto, nu nog vastleggen. Soms ben je dan met 5 minuten klaar. Vaker echter ga ik meerdere keren terug om het over te doen als dat kan. In een reportage is een natuurlijk gevoel voor timing een levensreddend middel gebleken. Zullen we iets creatiefs maken?

Een beeld dat af is, een beeld dat ook mij verrrast. Voorbeeld: een heel uur op het Centraal station van Rotterdam rondlopen met het gevoel van "hoe kan ik dit nu anders dan al die anderen doen?", thuisgekomen moeten de foto's nog door de software tot leven gebracht worden. Dus op de locatie kan ik alleen de composietie beoordelen, de kleuren en het uiteindelijke beeld gaat ook mijn verrassen. Maar gelukkig heb ik al mijn kennis opgedaan in de tijd dat het nog twee weken duurde voordat je de foto's te zien kreeg, dus dat geduld heb ik. Toen de beelden zichtbaar werden op de computer (ik werk veel met HDR en dat kost wat tijd en is altijd weer spannend welke informatie verstopt zit in de vele lagen die ik heb gemaakt) was ook ik verrrast, blij verrast. Hebbes!

Jouw (mijn) kijk op de wereld is verrassend. Rembrand kon het ook. Heel veel inspiratie haal ik uit zijn lessen over spelen met licht. Daarnaast is het spelen met perspectief van Esher een tweede drijfveer. De beelden komen niet altijd en overal, maar als ik inspiratie heb of krijg dan gaan we de dingen op een verrassende manier zien.

Eric heeft 31 jaar ervaring | Levert gemiddeld binnen 1 dag

Foto's


Eric doet


Reisfotografie


Dit is gratis en vrijblijvend

Kies eerst je soort fotografie

Kies je fotoshoot

Fotoshoots op locatie of thuis

Fotoshoots in de studio

Fotoshoot al voor:
Je kan altijd alles later aanpassen

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.