Pauli uit Almere

Pauli uit Almere

Wat is mijn drijfveer?

Fotografie is mijn passie. Sinds ik op 14 jarige leeftijd mijn eerste compact cameraatje in handen kreeg was het hek van de dam. Ik fotografeerde toen alles. Van de prullenbak tot de poes, de buurvrouw en het park. Inmiddels ben ik er achter dat mensen fotograferen mij toch wel erg blij maakt. Ik woon en werk in Almere. Heb een eigen studio in huis. Niet super groot, maar ik kan er bijna alles in doen.

Ontzettend leuk is dat thuis werken. Bij mij kom je eerst gezellig in de woonkamer, samen even kennismaken bij een kopje koffie of thee. En dan gaan we naar boven om de fotoos te maken. Maar ik fotografeer ook vaak buiten. Ik woon op 5 minuutjes lopen van een groot meer. Prachtig licht is daar altijd. Er is een pleintje met banken die met mosaic bekleed zijn, veel bomen en groen en een houten vlonder boven het water. Genoeg unieke plekjes om prachtige buitenfotoos te maken. Ik noem het dan ook wel gekscherend, mijn buitenstudio. 

Waar ik woon en werk is het makkelijk te bereiken zowel met het OV als met de auto, gratis parkeren is om de hoek. Lekker toch.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik word gelukkig van mijn lieve man, mijn 89 jarige moedertje, vele vrienden en nog meer die ik nu vergeet te noemen. Mensen maken mij gelukkig. Maar ik mag ook heel graag reizen; op avontuur, noem ik dat. Dat avontuur kan in Azie zijn, maar ook op de Veluwe. Altijd mijn camera bij me natuurlijk. Lekker in de natuur met de liefde van mijn leven, fotograferen en nieuwe plekjes ontdekken. Lekker een hapje eten onderweg. Languit in het gras liggen of aan een strand met het geluid van de eeuwig durende golven.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotograferen is net zoiets als ademen voor mij. Ik ben het een poosje kwijt geweest. verstrikt in een leven dat ik eigenlijk niet wilde. Keurige baan bij keurige bank. Tot die bank er mee op hield. Ieks! Wat nu. Nou...nu kan ik eindelijk mijn passie ook inzetten om in mijn eigen inkomen te voorzien. Zelfstandig zijn is heel belangrijk voor me. Ik heb geen werkdagen en werktijden. Dat bepaal ik lekker zelf, soms tot midden in de nacht, lekker rustig mijn fotoos bewerken, zodat ik ze snel kan afleveren. In mijn vrije tijd lekker de natuur in, wandelen, alleen of met mijn partner, of een vriendin. Het liefste s morgens heel vroeg. Nog net voor de zon op komt. Heerlijk stil dan buiten. En een prachtig moment om fotoos te maken.

Ook maak ik beeldende kunst. Ik heb al een paar keer geexposeerd ook. Zo waanzinnig gaaf om dat te doen. En dat je fotoos dan in een galerie hangen. En dat er dan iemand ze wil kopen, of een opdracht geeft. Dat is het mooiste gevoel van trots dat ik ook gehad heb.

Resultaat 8
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 10
Totaal 9,6
9,6

"9.6, Pauli is erg geduldig en meedenkend. Dat het resultaat iets minder is komt zeker niet door haar. Ons dochtertje had er helaas geen zin in."

Door Lienke
Lees Alle informatie over fotograaf Pauli uit Almere
Boek Pauli uit Almere
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.