Maarten uit Almere

Maarten uit Almere

Wat is mijn drijfveer?

Als fotograaf sta ik graag naast de opdrachtgever, denk mee, inspireer en vraag naar het waarom. Voor mij is dat belangrijk om iets toe te kunnen voegen aan foto of video. De techniek van de camera is verfijnd, het gaat om ambacht en vakmanschap, om alles eruit te halen. Fotografie is voor mij licht, ritme en perspectief. Met licht kun je spelen, met ritme verrassing toevoegen en perspectief geeft elke foto zijn eigen dynamiek. 


Wat maakt mij gelukkig?

Een spannende foto, net even een andere hoek. Om iemand nog mooier neer te zetten of het product beter te tonen. Dat is de plus die ik graag wil toevoegen. Ik hoor vaak dat mijn foto’s een herkenbare signatuur hebben. En tegelijkertijd dat ze iets toevoegen. Net even dat extra’s leveren, daar krijg ik energie van. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Als fotograaf ben ik gestart voor kranten en tijdschriften. In de loop van de jaren ontdekte ik dat ik meer ondernemer ben. Ik heb ik mijn opleiding, vakmanschap en ambacht gecombineerd. Heb ik uiteraard mijn eigen stijl ontwikkeld. Ik sta het liefst naast de opdrachtgever, om dat beeld te maken dat zijn of haar merk versterkt, visie uitdraagt en product of concept helpt te verkopen. Een foto maak je in een fractie van een seconde, het hele proces eromheen vraagt meer tijd: sparren, voorbereiding, licht, balans, vakmanschap en ambacht.  Selecteren, kleurcorrectie. In de juiste formaten afleveren. Inzoomen op vakmanschap: een beeld maken kan iedereen tegenwoordig, het juist moment pakken en een foto maken die aanspreekt, verbeeldt en versterkt. 

Lees Alle informatie over fotograaf Maarten uit Almere
Boek Maarten uit Almere
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.