Loading...

Webshopfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Webshopfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Studiofoto's zakelijk

Verfijn je keuze

Productfoto's Webshop

Webshop fotografie: 5 handige tips voor professionele productfoto’s


Door: Roland Willemsen

Webshop fotografie is belangrijk voor veel bedrijven. Een goede productfoto kan het verschil maken tussen wel of niet verkopen. Toch is het maken van professionele productfoto's niet eenvoudig. Aan de hand van 5 tips leer je hoe experts uitstekende webshop foto’s realiseren.

1. Maak webshop foto's uniform

Wanneer webshop foto’s niet uniform gefotografeerd zijn, komt het voor (potentiële) klanten al snel rommelig over. Zo herinner je vast een moment dat je online een product wilde aanschaffen, maar besloot het niet of ergens anders te kopen door de afbeelding. Verschillende achtergronden, lichtinstellingen of zelf onscherpe foto’s worden afgeraden. Dit komt onbetrouwbaar en onprofessioneel over.

Webshop fotografie heeft twee richtingen. Dit heeft te maken met het einddoel van de foto. Soms wil je alleen het product presenteren. In dat geval blijft jouw productfoto beperkt tot alleen het artikel.

Daarnaast kan je ook de functie van het product laten zien. Denk aan producten waarvan de werking niet direct duidelijk is, zoals bij specialistische bouwproducten. Door de functie van het product te fotograferen, wordt duidelijk wat je ermee kunt. Maar ook als je actiecamera's verkoopt, is het slim om het product tijdens een gebruiksmoment te presenteren. Hiermee kan je potentiële klanten inspireren.

Webshop foto's

Door: Monique van der Steen

2. Ga voor een witte achtergrond

Webshop fotografie experts hebben een voorkeur voor een witte achtergrond. Op deze achtergrondkleur komen de meeste producten het beste over. Dit komt door het grote contrast met het product, waardoor het artikel alle aandacht opeist. Bovendien heeft wit een nette uitstraling wat goed past bij de veel trendy webshop designs.

Een ander voordeel van een witte achtergrond is de flexibiliteit in de bewerkingsfase. Het is namelijk eenvoudig om de achtergrond aan te passen indien dit gewenst is. Soms is dit nodig om de regels van een merkhandleiding te handhaven of om de kleurcombinaties op de website te verbeteren.

Het kan ook voorkomen dat een witte achtergrond minder geschikt is. Wanneer je meubels verkoopt, geeft de achtergrond context. Het creëert sfeer en laat zien hoe een bankstel past in een bepaalde ruimte. Daarnaast kan de achtergrond handig gebruikt worden wanneer je de grootte van een product zichtbaar wilt maken. Dit geeft de klant inzicht in hoe het product in het echt eruitziet.

Webshop fotografie

Door: Nuran Gelici

3. Let op de belichting

Verder zijn webshop fotografen in staat om het product elegant over te laten komen. Dit doen ze door gebruik te maken van studiolampen, die het artikel van twee kanten belichten. Het is belangrijk dat schaduw wordt voorkomen. Schaduw zorgt ervoor dat de details van het product minder zichtbaar zijn of zelfs delen wegvallen. Je wilt uiteindelijk al het ruis op de foto voorkomen.

Benieuwd naar de ervaringen van een professionele productfotograaf? Lees dan de blog Mens achter de lens: Focco.

4. Gebruik een statief

Voor webshop fotografie is een statief een must. Met een statief kan de continuïteit eenvoudig gewaarborgd blijven. Je wilt namelijk consequent dezelfde camerahoek gebruiken en het product in focus houden. Met een statief zorg je er dus voor dat iedere foto er hetzelfde uitziet en het product er scherp op staat.

Product fotografie

Door: Dirk Bakker

5. Webshop fotograaf inschakelen?

Twijfel je of je beter een webshop fotograaf kunt inschakelen? Wanneer er budget is voor een productfotograaf wordt aanbevolen dit te doen. Een expert kan het beste inschatten hoe jouw producten online gepresenteerd dienen te worden. Daarnaast is het maken van webshop foto’s tijdsintensief, zeker voor een beginner.

Happix heeft een breed aanbod webshop fotografen. Zo vind je gemakkelijk een fotograaf, waarbij je een goed gevoel hebt. Zoek en vergelijk via Happix de webshop fotograaf die bij jouw past.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1650+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.