Loading...

Vastgoedfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Vastgoedfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Overige Reportages

Verfijn je keuze

Vastgoed reportage

Vastgoedfotografie: 4 praktische tips voor makelaars!


Door: Peter Kooijman

Als makelaar krijg je gegarandeerd te maken met vastgoedfotografie. Zeker in de huidige markt is de fotografie van panden erg belangrijk. Het is vaak de eerste kennismaking van de huizenkoper met een woning. Met andere woorden: vastgoed foto’s moeten zo aantrekkelijk mogelijk zijn.

Er zijn veel professionele fotografen die gespecialiseerd zijn in vastgoedfotografie. Maar hoe kun jij als makelaar zorgen voor een succesvolle fotoshoot? In deze blog geven we je 4 handige en praktische tips!

1. Geef een briefing!

De briefing vormt de basis van een succesvolle vastgoed fotoshoot. Door eerst zelf uit te werken wat je van de vastgoed fotograaf verwacht, krijg je veel betere resultaten. Wat jij in gedachte hebt, hoeft niet aan te sluiten bij de ideeën van de fotograaf.

Bovendien zorgt een briefing voor tweezijdige communicatie. De fotograaf kan ook zijn of haar visie voorleggen, waardoor de output nog beter wordt. Een goede samenwerking is daarom super belangrijk voor vastgoedfotografie.

Door: Peter Kooijman 

2. Bestudeer het portfolio van de fotograaf

Binnen jouw netwerk komt het aanbevelen van fotografen vast voor. Ondanks dat de kans groot is dat deze fotografen goed zijn, is het toch aan te raden om het werk goed te bestuderen. Past deze fotograaf bij jouw visie als makelaar? Wat voor soort vastgoed fotografeert hij of zij?

Daarnaast is het eenvoudiger dan ooit om in contact te komen met een groot netwerk professionele fotografen. Op fotografen vergelijkingssites kun je eenvoudig en snel een uitgebreide lijst vastgoedfotografen vinden. Misschien vind je op deze manier wel een betere match dan via jouw eigen netwerk.

Door: Tom Beltman

3. Vastgoedfotografie: denk outside-the-box!

De huidige vastgoedmarkt is erg concurrerend. Door vastgoedfotografie op een unieke manier te benaderen, kun je meer opvallen. Als je meer opvalt, wordt jouw vastgoedportfolio vaker bekeken. Dit resulteert in meer aanvragen voor bezichtigingen, wat vervolgens zorgt voor meer en snellere verkopen. Met unieke vastgoedfotografie kun je dus het fundament leggen voor meer zakelijk succes! Overweeg daarom de volgende stappen:

  1. Bestudeer de huidige vastgoedfotografie stijlen
  2. Ontdek de patronen
  3. Bedenk hoe je kunt opvallen en bespreek dit tijdens de briefing met de fotograaf
  4. Maak een test fotoshoot voor enkele panden
  5. Voer actief marketing op deze panden
  6. Bekijk de resultaten
  7. Verbeter de aanpak waar nodig

Door: Bea Kempers

4. Ben aanwezig tijdens de eerste fotoshoot

Ondanks de briefing is het aanbevolen om tijdens de eerste fotoshoot aanwezig te zijn. Op deze manier kun je direct de eerste foto’s van de vastgoed fotograaf beoordelen en sturing geven waar nodig. Hierdoor voorkom je de valkuil dat de volledige fotoshoot is uitgevoerd en dat je achteraf ontevreden bent over het resultaat.

Vastgoedfotograaf nodig?

Met deze tips hopen we dat je zo optimaal mogelijk voorbereid bent op een vastgoed fotoshoot. Ben je op zoek naar een vastgoedfotograaf? Op de website van Happix.nl kun je snel en eenvoudig fotografen vergelijken. Hierdoor vind je gemakkelijk een professionele vastgoed fotograaf die past bij jouw wensen.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1500+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.