Loading...

Studiofotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Studiofotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Studiofoto's zakelijk

Verfijn je keuze

Algemene studiofotografie

Studiofotografie: 5 tips voor het creëren van jouw eigen studio!


Door: Rene uit Onstwedde

Studiofotografie is het fotograferen in een studio. Ontzettend veel verschillende soorten fotografie kunnen hier plaatsvinden. Portretfotografie is het meest voor de hand liggend, maar zwangerschapsfotografiebabyfotografie en andere soorten kunnen natuurlijk ook. Overweeg je om zelf een studio te maken, met een aantal kleine dingen kom je al heel ver.

 

1. De ruimte

Studiofotografie begint allereerst met de ruimte. Een grote ruimte is het meest ideaal, maar met een wat kleinere ruimte kan je ook van alles. Wanneer je mensen van top tot teen vast wilt leggen is het belangrijk dat je over voldoende hoogte beschikt, zo ongeveer 2 à 3 meter. Voor portretten en close-ups is dit niet relevant. Voor de grootte van de studio is het van belang dat je als fotograaf genoeg afstand kan nemen van je model.

Door: Willem uit Uden

 

2. Muren

Zorg ervoor dat er geen gekleurde muren aanwezig zijn in je ruimte. Dit kan een gekleurde gloed geven over foto’s. Het is het beste als je je muren grijs of wit verft. Zorg ervoor dat de muur egaal geverfd is en geen structuur heeft, dit zie je namelijk terug op foto’s. Wanneer je gebruik wilt maken van andere kleuren achtergrond, kan je het beste achtergronddoeken of papier ophangen. 

Door: Vincent uit Groesbeek

 

3. Belichting

Bij studiofotografie wordt er meestal met flitsers gewerkt, maar je kan ook met extra lampen werken. Wanneer je met lampen werkt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat alle soorten licht, dezelfde kleur hebben. Dus of allemaal geel licht, of allemaal wit licht. Wanneer niet alle lampen dezelfde kleur hebben, zie je dit verschil terug op foto’s. Daarnaast kunnen lampen heel erg warm worden. Wanneer je studio niet heel groot is, is het belangrijk hier rekening mee te houden.

Door: Hans uit Asten

 

4. Accessoires

In je studio moet je niet te veel frutsels hebben. Maar het is wel leuk om een paar accessoires weg te zetten. Hang bijvoorbeeld een plank aan de muur en zet daar bloemen op of foto gerelateerde zaken.

Door: Rene uit Onstwedde

 

5. Praktische dingen

Er zijn ook nog een aantal praktische dingen die je niet moet vergeten bij studiofotografie. Denk hierbij aan een kapstok voor de jassen, maar ook aan een koelkast, zodat je je klanten iets te drinken aan kunt bieden.

Tot slot, ga aan de slag, experimenteer. In de praktijk loop je alsnog vaak tegen dingen aan die je niet van te voren had bedacht. Niet erg, dit kan je altijd nog oplossen. Zolang de basis er maar is. Enthousiast geworden en wil je samenwerken met Happix? Bekijk hoe het werkt en sluit je aan!

 


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1700+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.