Loading...

Sportfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Sportfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijke reportage

Verfijn je keuze

Sportfotografie

Sportfotografie: 6 prachtige sportmoment in beeld gebracht door professionals


Door: Hugo Onink

Sportfotografie is een schitterende vorm van fotografie. Het laat emotie, passie en spektakel zien. Van de perfect ingezette sliding tot aan de meest spetterende salto’s. Het fotograferen van sporters is niet makkelijk en vergt veel oefening en ervaring. In deze blog laten we je zien hoe professionele sportfotografen de meest prachtige actiefoto’s maken.

1. Sportfotografie: een fotoshoot in het zwembad

Sportfotografie in het zwembad levert al snel prachtige plaatjes op. De beweging van het zwembadwater en het fanatieke gezicht van de zwemmer zorgen voor unieke foto’s. Professionele sportfotografen hebben gevoel voor timing en dat is een essentieel element voor een goede zwembadfoto.

sportfotografie fotoshoot zwemmen

Door: Koen Mol

2. Atletiek foto’s: stijlvol en krachtig!

Ook in de atletiek vind je regelmatig oogverblindende sportfoto’s. Van hordelopen tot aan verspringen, kogelstoten en polsstokhoogspringen. Met het juiste licht, een perfecte timing en een fotogenieke sporter kun je op het gebied van atletiek geweldige actiefoto’s maken. Professionele atletiek foto’s geven een goed beeld van de passie en kracht van de sporter.

sportfotografie atletiek foto

Door: Max Kooijmans

3. Foto wielrenner: voor een mooie actiefoto moet je snel zijn!

Een foto van een wielrenner maken vergt veel geduld. Ook de plaatsing is erg belangrijk. De fotograaf moet namelijk op de juiste plek staan. Zeker gedurende vlakke etappes gaan wielrenners erg snel. Hierdoor dient de professionele fotograaf in een fractie van een seconde de foto maken. In bergetappes gaan wielrenners wat minder snel. Deze foto’s zijn vaak extra bijzonder door het bergachtige landschap.

sportfotografie foto wielrenner

Door: Olaf Dirks

4. Foto Formule 1: extreem snel en technisch!

Als je dacht dat een foto van een wielrenner om snelheid draait, dan is Formule 1 sportfotografie nog ingewikkelder. De Formule 1 auto van Max Verstappen gaat zo snel dat een professioneel fotograaf erg fototechnisch dient te zijn. Het eindresultaat is prachtig: de Formule 1 auto scherp in beeld met een wazige achtergrond.

sportfotografie foto formule 1

Door: Leroy Dassen

5. Voetbal fotoshoot: spektakel is gegarandeerd!

Sportfotografie komt veel voor in het voetbal. Wekelijks worden alle sportmomenten in het betaald voetbal gefotografeerd. Maar ook in het amateurvoetbal is een professionele voetbal fotoshoot een aanrader. Of je nu zelf voetbalt of kinderen hebt die voetballen: actiefoto’s van jezelf op het veld zijn erg gaaf!.

sportfotografie voetbal fotoshoot

Door: Richard Sijmons

6. Boksen in beeld: intimiderend en groots!

Ook in de boksring komt sportfotografie voor. Door de groeiende populariteit van Rico Verhoeven is kickboksen populair onder fotografen. Heel gek is dat niet. Deze actiefoto’s laten als geen ander de strijd, passie en vechtlust zien van de bokser.

sportfotografie boksen

Door: Richard Sijmons

Jouw eigen sport fotoshoot?

Wil je jouw sportmomenten professioneel vast laten leggen? Bekijk dan eens het aanbod op Happix.nl. Hier kun je eenvoudig en snel fotografen vergelijken bij jou in de buurt. Hierdoor vind je altijd een professionele sportfotograaf die bij jou past!

Meer lezen over sportfotografie? Bekijk dan eens onze blog: 3 tips voor een originele actiefoto of 5 tips voor professionele sportfoto's.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1550+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.