Hoe verkoop ik mijn huis sneller? Het verkopen van je huis is zo makkelijk nog niet. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en aan moet denken. Waarschijnlijk heb je pas de helft bedacht als je denkt dat je er al bijna bent. Maar, laten we geen stress creëren. Wij willen je juist helpen door een aantal tips te geven over je huis online zetten op bijvoorbeeld Funda.

Als jij je huis gaat verkopen, gaat dit meestal via een makelaar. Deze makelaar zorgt er vaak voor dat er mooie foto’s gemaakt worden van zowel de binnenkant als de buitenkant van het huis. Daarnaast heeft de makelaar een netwerk van mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis.

Eerst komt er een makelaar taxateur langs om te kijken hoeveel je huis eigenlijk waard is. Wanneer deze langskomt, heb jij waarschijnlijk alles goed opgeruimd en schoongemaakt. Dit is het perfecte moment om foto’s te maken. Als je zelf foto’s wil maken, is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wij raden je aan de foto’s van je huis te laten maken door een professioneel fotograaf die weet waar hij/zij op moet letten. Het eerste bod op je huis of appartement zal dan niet lang op zich laten wachten. Wie weet kun jij je huis direct verkopen.

Uitgelichte blog afbeelding

Boeken van een vastgoedfotograaf via Happix

Wij bieden een groot aantal vastgoedfotografen aan op onze website. Wanneer je huis helemaal schoon en opgeruimd is, kan je het beste een fotograaf boeken. Je kan de fotograaf zelfs nog 24 uur van tevoren boeken, maar we raden je aan dit al wat eerder te doen. Zo weet je zeker dat je de fotograaf vindt die bij jou past.

Vastgoedfotografie is een combinatie tussen interieurfotografie en exterieurfotografie. Een vastgoedfotograaf kan helpen de verkoop van je huis te stimuleren. Een vastgoedfotograaf let op de volgende dingen:

  • Goede belichting van de foto’s
  • Een goede lens voor scherpe huis foto’s
  • De manier waarop de ruimte het beste tot zijn recht komt op de foto
  • Het gebruik van de juiste apparatuur en accessoires

Vaak weet een interieurfotograaf ook hoe je het beste je huis kan inrichten voor de foto. Af en toe zal de fotograaf aangeven dat je iets weg moet halen of iets neer moet zetten, zodat het op de foto een beter beeld geeft.

Wanneer de foto’s zijn gemaakt, kan je deze binnen enkele dagen terug verwachten. Deze kan je vervolgens doorsturen naar de makelaar en hij/zij zal de foto’s op internet zetten.

Vastgoedfotografie is een kunst opzich

Vastgoedfotografie is een van de meest uitdagende vormen van fotografie die er is. De fotograaf moet de sfeer van de binnenkant van het huis weer kunnen geven op de foto, maar hij/zij moet er ook voor kunnen zorgen dat de buitenkant aantrekkelijk oogt.

Een vastgoedfotograaf maakt geen gebruik van een studio of belichting. Het huis wat gefotografeerd wordt is zowel model als studio en de fotograaf kan het huis geen aanwijzingen geven. Wanneer je een vastgoedfotograaf boekt voor het maken van de foto’s van je huis heb je bijna direct zekerheid dat er in ieder geval iemand komt kijken.

Naast het bordje in de tuin met ‘huis te koop’ of ‘te koop’ zijn de foto’s op de website het belangrijkste. Mensen bepalen aan de hand van de foto of ze verder willen klikken en meer willen weten. Daarom is het belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en geschoten zijn bij het perfecte licht.

Een vastgoedfotograaf weet precies vanaf welke hoeken hij/zij moet schieten, waar de belichting het mooiste is, welke foto’s je het beste kan gebruiken. Een vastgoedfotograaf weet vaak ook net een andere hoek van het huis te laten zien waardoor het huis meer opvalt tussen alle andere huizen. 

Waarom kiezen voor Happix?

Een fotograaf boeken via Happix heeft enkele voordelen. Zo is één van de voordelen dat je bij Happix 100% tevredenheidsgarantie hebt. Daarnaast spreek je een vaste prijs van tevoren af, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan, zoals bv. reiskosten. 

Wil je het uiteindelijk toch anders doen? Je kan de fotograaf tot 48 uur van tevoren gratis annuleren. Ook weet je zeker dat de fotograaf die je boekt betrouwbaar is. Ben je benieuwd naar meer garanties? Lees dan: De garanties van Happix.