Loading...

Reisfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Reisfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijk op locatie

Verfijn je keuze

Reisfotografie

Reisfotografie: een combinatie van natuurfotografie en vastgoedfotografie


Door: Shivash uit Arnhem

Bij reisfotografie denk je in eerste instantie misschien gelijk aan exotische dieren en wilde planten, maar het is veel meer dan natuurfotografie. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Denk eens aan het vastleggen van verschillende culturen of mooie omgevingen. Er zijn een hoop soorten reisfoto's die je altijd weer terug ziet. In deze blog lees je een aantal varianten. 

Cliché vakantiefoto's

Misschien geen onderdeel van reisfotografie, maar je ziet ze wel altijd terug, de cliché vakantiefoto. Iedereen die op vakantie gaat, maakt een hoop foto's. Reisfotografie is toch een andere tak van sport. Waarschijnlijk kom je zelf met een hoop foto's terug die het vakantiegevoel helemaal uitstralen. Zoals bijvoorbeeld die prachtige zonsondergang aan het strand. Of een ijskoud drankje, waar je enorm van genoten hebt. De kans is groot dat je ergens een keer een foto hebt gemaakt van je voeten, in het zand, in een bootje of zomaar op de stenen met je teenslippers aan. 

Door: Marc uit Terheijden

Dieren foto's 

Dieren foto's zijn een onderdeel van natuurfotografie. Bij reisfotografie worden er ook vaak foto's van dieren gemaakt. In andere landen komen vaak ander soort dieren voor die prachtig zijn om vast te leggen. Bijvoorbeeld leeuwen, olifanten en giraffen in het wilde. In Nederland kan je deze alleen maar in de dierentuin zien. 

 Door: Frouke uit Utrecht

Voorbijganger foto's 

Een perfecte muur, een prachtige boom of heel mooi water. Sommige plekken wachten op een voorbijganger om de foto net iets spannender te maken. Hoe mooi is het als precies het juiste moment gepakt wordt, als iemand nonchalant voorbij loopt. Er zijn maar een aantal seconden en precies het juiste moment moet gepakt worden. Vaak worden dit soort foto's gemaakt in combinatie met natuurfotografie. 

Door: Sandra uit Haarlem

Cultuur foto's 

Dit is natuurlijk een heel erg divers onderwerp. Er zijn zoveel verschillende culturen die ieder op een andere manier vastgelegd moeten worden. Het is ook niet in iedere cultuur gepast om foto's te maken. 

Door: Lieske uit Doorwerth

Omgeving foto's 

Omgeving foto's behoren niet alleen tot de categorie reisfotografie, maar ook natuurfotografie. Er zijn ontzettend veel elementen in de natuur die prachtig zijn om vast te leggen. Bijvoorbeeld bomen, water of de lucht. Ondanks dat je hier niet afhankelijk bent van mensen die niet op het gewenste moment stilstaan of niet in de goede houding, is het een erg lastig onderwerp. Zo moet je bij een zonsondergang precies het goede moment weten te pakken, voor je het weet is er al weer van alles verandert en binnen 5 minuten is de zon al weer weg. Of bij de zee moet je net op het juiste moment een golf vastleggen, hier praat je over secondewerk. 

Door: Matthijs uit Utrecht

Enthousiast geworden over reisfotografie? Vergelijk de foto's van de verschillende fotografen van Happix en vind de fotograaf die bij jou past!Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1675+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.