Bij product fotografie is de kans groot dat je gelijk denk aan simpele foto’s van voorwerpen die op een website worden geplaatst. Buiten dat productfotografie een stuk lastiger is dan het lijkt, kan het ook op andere manieren. Ben je op zoek naar tips over het maken van ‘standaard’ productfoto's? Lees dan de blog: Webshop fotografie: 5 handige tips voor professionele product foto’s.

Uitgelichte blog afbeelding

Sfeervolle product foto’s

Buiten dat producten natuurlijk functionele eigenschappen hebben, komt er ook emotie bij kijken. Met sfeerfotografie laat je de identiteit van het product zien. Om het wat minder clean over te laten komen, kan je gebruik maken van props. Denk bijvoorbeeld aan bloemen om de foto wat meer sfeer te geven. Of een kop koffie bij een stuk appeltaart. Dat geeft een foto net iets meer leven. Zorg er wel voor dat je hierin niet gaat overdrijven. Een aantal accessoires zijn leuk, maar hou het simpel. Te veel poespas leidt af en dan verliest de foto de waarde. Het gaat immers nog steeds om het zo goed mogelijk over laten komen van het product.

360 graden fotografie

Je ziet het tegenwoordig steeds meer bij productfotografie: 360 graden foto’s. Hiermee kan je je product perfect in beeld brengen. Door alle kanten van het product goed te laten zien is het voor mensen makkelijk om een goed beeld ervan te krijgen. Hiermee creeër je een optimale productbeleving.

Een andere ondergrond

Meestal wordt er bij het maken van productfoto’s gebruik gemaakt van een standaard ondergrond, zoals wit, donkergrijs of zwart. Tegenwoordig zie je ook steeds meer productfoto’s met een andere ondergrond. Hier kan je mee spelen. Gebruik bijvoorbeeld een kleedje om wat extra sfeer toe te voegen. Of gebruik een houten vloer als achtergrond. Zorg er wel voor dat het niet extreem is, dit leidt te veel af. Deze manier van fotograferen wordt veel door bloggers en vloggers gebruikt. Zo laten ze wel de functionaliteit van het product zien, maar op een iets andere manier. Het doel blijft hetzelfde, maar met een andere touch.

Nabewerking

Het is natuurlijk leuk om productfotografie wat speelser te maken, maar sla er niet in door. Er is in de originele productfotografie niet voor niets gekozen voor witte achtergronden en weinig poespas. Dit is namelijk het makkelijkste in de nabewerking. 

Als je na het lezen van deze blogs er nog niet helemaal over uit bent, kijk dan eens naar de foto’s van de professionele productfotografen van Happix, vergelijk ze en vind de fotograaf die bij jou past!