Loading...

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Newborn & Baby fotografie

Newborn fotografie props


Door: Marjolein Brinkhorst en Mirelle Waanders

Ben jij inspiratie aan het zoeken voor newborn fotografie props? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw newborn fotografie shoot extra interessant en eigen te maken. Jouw baby is tenslotte maar één keer zo klein. Iedereen is uniek en heeft een eigen stijl, met newborn props kun je de fotoshoot helemaal eigen maken. Of je nu voor een stoere look wil gaan of juist ontzettend zacht en schattig.. er is altijd wat te vinden om het volledig naar jezelf te vormen.

Het is mogelijk om de newborn props zelf te maken met materialen uit meubel- en hobbyzaken, maar je kunt het ook kopen in de vele newborn props shops. Dit scheelt veel tijd in de voorbereiding van deze bijzondere shoot. De newborn fotoshoot artikelen kun je overal vandaan halen, als je maar goed zoekt! Loop een rondje door de stad of meubelboulevard en je komt genoeg tegen dat past bij jou en jouw baby.

In dit artikel worden veelgebruikte props uitgelicht met voorbeeldfoto’s uit onze uitgebreide database. Vind de stijl die bij jou past! 

  • Mandjes
  • Dekentjes
  • Mutsen
  • Knuffels
  • Bloemen
  • Overig

Newborn props: mandjes

Een van de populairste props in de newborn fotografie zijn manden. Overal waar je inspiratie opzoekt, kom je ze tegen. In de meeste gevallen zijn deze manden bekleed met zachte (gehaakte) dekens, kussens en lappen stof. Niet alleen is dit goed voor het comfort van je newborn en ziet het er knuffelbaar uit, maar je kunt ook nog je eigen stijl hierin verder naar voren laten komen. De houding van de newborn kan aangepast naar wens, hierin zijn namelijk natuurlijke slaaphoudingen mogelijk of juiste in de Anne Geddes stijl.

Newborn fotografie, mandjes, baby fotograaf

Foto's door: Kimberley van der Weerd, Jennifer Landsmeer en Quirine van Dijk

Onder de manden zijn de rieten manden en houten tonnen het meest populair onder de fotografen. Deze manden kun je overal halen, zowel bij winkels als de Xenos, Action als speciale newborn props webwinkels. Wanneer een dergelijke mand gehaald wordt, is het belangrijk om na te denken over de veiligheid van je newborn. Zorg daarom dat de mand volledig stabiel is en op geen manier kan omvallen. Tevens wil je geen glazen elementen in de mand verwerkt hebben, dit is namelijk een grote risicofactor. Zie je een mand met glas die je graag in de shoot zou willen verwerken? Probeer het dan te vervangen met kunststof (zonder scherpe randjes).

Newborn props: dekentjes

Naast manden, is het fantastisch om iets te doen met dekens tijdens jouw fotoshoot. Dit is een goede ondergrond voor de fotoshoot. Het grote voordeel is dat je je geen standaard ondergrond hebt en dit deken kan bewaren. Dit zijn mooie herinneringen en ook nog eens erg comfortabel voor je newborn. Op deze manier kun je je baby veilig laten slapen gedurende de shoot. Wat ook nog eens fijn is, is dat je dergelijke dekens overal kunt halen. Hiervoor hoef je niet naar een dure newborn webshop, maar kun je gewoon het centrum in lopen.

Newborn fotografie props dekentjes

Naast manden, is het fantastisch om iets te doen met dekens tijdens jouw fotoshoot. Dit is een goede ondergrond voor de fotoshoot. Het grote voordeel is dat je je geen standaard ondergrond hebt en dit deken kan bewaren. Dit zijn mooie herinneringen en ook nog eens erg comfortabel voor je newborn. Op deze manier kun je je baby veilig laten slapen gedurende de shoot. Wat ook nog eens fijn is, is dat je dergelijke dekens overal kunt halen. Hiervoor hoef je niet naar een dure newborn webshop, maar kun je gewoon het centrum in lopen.

Bij het kiezen van het juiste deken valt aan te raden om de kleuren neutraal te houden, zoals in de bovenstaande foto’s. Op het moment dat neongroen jouw favoriete kleur is en dat tevens de keuze voor je deken is, wordt de aandacht te veel afgeleid van je baby. Dit zou natuurlijk zonde zijn! Houd daarom neutrale en pasteltinten aan bij het kiezen van je deken.

Experimenteer vooral ook met materialen. In de voorbeelden hierboven is gekozen voor linnen en harige dekens, maar ook gebreide en gehaakte dekens doen het erg goed tijdens de fotoshoot. Binnen de shoot is het ook mogelijk om af te wisselen in ondergrond.

Newborn props: mutsen

Of je newborn nu een echte avonturier is of juist een ontzettende knuffelbeer, met een leuke muts kun je het karakter echt goed in beeld brengen. Op deze manier kun je je foto een verhaal meegeven of koppelen aan leuke gebeurtenissen. Er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden dan dit, zo kun je ook denken aan: muts met eigen naam, mutsen met strikken, met patroontjes, met bekende cartoons en figuurtjes (zoals sterren en kippen).

Newborn fotografie props mutsen Happix

Nu is het mogelijk om deze mutsen zelf te maken, mits je handig hierin bent. De meesten kopen deze mutsen echter via specifieke webshops en babykledingwinkels. Of het nu gebreid, gehaakt of gekocht is, met een muts maak je de fotoshoot een stuk persoonlijker.

Newborn props: knuffels

Wie herinnert zich nu niet zijn eerste knuffel? Velen hebben zelfs nu nog zijn allereerste knuffel ergens liggen. Of dat nu in een verhuisdoos is of in de slaapkamer, het blijft bijzonder. In deze periode hield je je vast aan deze knuffel alsof het je beste vriend was. Juist om deze reden verdienen deze helden van onze jeugd een plek in een fotoshoot.

Newborn fotografie props knuffels, Happix

Vaak liggen voor de geboorte de knuffels al klaar om geschonken te worden aan de baby. Je kunt dit koppelen aan een thema of de shoot baseren op de favoriete knuffel. Het zorgt voor ontzettend schattige foto’s en zorgt er ook nog voor dat je baby gemakkelijker in slaap komt tijdens de fotoshoot.

Newborn props: bloemen

Een fotoshoot rook nog nooit zo lekker! Fleur de gehele shoot op met bloemen. Of dit nu echte bloemen zijn of neppe, het zijn mooie props om de fotoshoot kleur te geven. Naast dat het ontzettend mooi staat, maakt het de fotoshoot ook frisser en unieker. Niet veel newbornshoots zijn te vinden met bloemen, al helemaal de verse variant niet!

Newborn fotografie props bloemen, Happix

Niet alleen geef je de fotoshoot kleur, maar verschillende bloemen hebben ook verschillende betekenissen. Zo kun je het karakter van je baby benadrukken met een bepaald type bloem. Zo kun je verschillende lijsten vinden op het internet met symbolische betekenissen. Hieronder een aantal op een rijtje:

Amarylis – trots, uitzonderlijke schoonheid
Witte anjer – liefdevol, veel geluk
Fresia – vertrouwen
Hibiscus – zeldzame schoonheid
Iris – wijsheid, vertrouwen, hoop
Krokus – lente, nieuw begin
Lelie – geluk
Witte lelie – zuiverheid, puurheid
Mimosa – gevoeligheid, kwetsbaarheid
Ranonkel – charme
Rode rozen – liefde
Witte rozen – zuiverheid, onschuld
Roze rozen – eerste liefde, voorzichtigheid
Tulp – faam, succes
Zonnebloem – bewondering, kracht en loyaliteit

Newborn props: overige inspiratie

Zoals je hierboven zijn er genoeg zaken die je kunt gebruiken voor je fotoshoot met je newborn. Het is zaak om te kijken wat het beste bij jou en jouw gezin past. Zo kun je hele settings (laten) bouwen of het juist simpel houden in een fotostudio. Betrek je gezin erbij (zoals in de foto midden) of geef jouw kleintje een podium voor zichzelf (zoals rechts). Zo veel mogelijkheden!

Newborn fotografie props overig, Happix

Props maken of breken een foto, wij zien het genoeg fout gaan. Dus zorg dat je het goed doet en anders liever niet. Vraag altijd hulp aan je fotograaf, want deze is altijd in staat om te helpen met de invulling van jouw shoot. Zorg verder dat de veiligheid van jouw baby altijd voorop staat. De fotograaf zal hier rekening mee houden en advies geven met betrekking tot bepaalde props.

Zo, nu ben je helemaal voorbereid. Veel plezier met je shoot!


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.