Een goede Linkedin foto verzekert je van een positieve eerste indruk. Maar hoe val je op tussen duizendenden professionals? Met behulp van 3 praktische tips leer je eenvoudig de aandacht te trekken van recruiters en/of potentiële zakelijke relaties.

Hoe wil je online overkomen? Twijfel je of jouw favoriete selfie wel geschikt is voor LinkedIn? Of kan je beter een LinkedIn profielfoto laten maken door een zakelijke fotograaf? Na het lezen van deze blog weet je het.

Uitgelichte blog afbeelding

1. Ben je écht jezelf op jouw LinkedIn profielfoto?

Hoe wil je overkomen op jouw Linkedin profielfoto? Dit is de sleutelvraag die bepaalt hoe je jezelf online presenteert. Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Een mismatch tussen je LinkedIn foto en een eerste kennismaking zorgt voor verwarring.

Wil je formeel of informeel overkomen? Dit hangt af van je persoonlijkheid, maar ook van de sector waarin je werkt. Denk daarom goed na over je kleding, make-up en/of haar. En laat dit naadloos aansluiten bij het bedrijf waarvoor je werkt of wilt werken.

Daarnaast is het niet verboden om te lachen op een LinkedIn foto. Met een lach kom je al snel toegankelijk en betrouwbaar over. Maar overdrijf het niet. Het blijft een social medium voor professionals.

2. Bepaal zorgvuldig de compositie

De compositie bepaalt de synergie van de foto. Dit betekent dat alle onderdelen van het shot op elkaar zijn afgestemd en een geheel ontstaat. Dit is cruciaal voor een LinkedIn foto, omdat de aandacht naar jou hoort te gaan. Neem daarom de volgende compositie do’s en don’ts in overweging:

Do’s

  • Ga voor een zakelijke portretfoto, waarbij je gezicht en schouders in beeld zijn;
  • Zorg voor goede belichting, want je wilt niet dat je gezicht wegvalt door de schaduw;
  • Zorg voor voldoende contrast tussen je gezicht en de achtergrond. Een witte- of zwarte achtergrond is geschikt. Door een gekleurde achtergrond val je meer op. Denk hierbij aan de psychologische betekenis van kleuren (bijv. blauw is betrouwbaar en rood is passievol en sterk). Met een kleur kan je dus ook de eerste indruk beïnvloeden.

Don’ts

  • Gebruik geen vakantiefoto’s of selfies;
  • Gebruik geen zwart-wit foto’s. Ondanks dat een zwart-wit foto er stijlvol uit kan zien, val je toch minder op tussen kleurenfoto's;
  • Gebruik geen foto’s, waarbij meer in beeld is dan je gezicht en schouders.

3. LinkedIn fotograaf inschakelen

Door het inschakelen van een LinkedIn fotograaf ben je de concurrentie een stap voor. Het is namelijk vaak lastig om zelf een goede LinkedIn foto te maken. Een gespecialiseerd fotograaf helpt je om de juiste weerspiegeling van jezelf op beeld te krijgen.

Happix heeft een groot aanbod zakelijke portret fotografen. Zo vind je gemakkelijk een fotograaf, waarbij je een goed gevoel hebt. Zoek en vergelijk via Happix de fotograaf die bij jouw past.