Loading...

Theaterfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Theaterfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Toon alle soorten fotografie

Verfijn je keuze

Toon alle categorieen

Kunstige kinderfotoshoot met Aimee en Belle


Door: Henri Blommers

Marjolein was op zoek naar een leuke kinderfotograaf die haar dochter Aimee en Belle op de foto wilde zetten. Deze foto’s waren bedoeld voor haar eigen moeder als mooi cadeau. De vraag was om er iets aparts van te maken, want daar hield haar moeder van.

Hoe koos Marjolein voor de juiste fotograaf?

Marjolein had via de visuele keuzehulp een fotograaf gezocht die bij haar ideeën paste, vooral gezien het geen normale kinderfotoshoot zou worden. Marjolein had enkele fotografen vergeleken in regio Zandvoort en kwam uit bij fotograaf Henry. Na overleg vond de fotoshoot bij Marjolein thuis plaats, want daar zijn de kinderen het beste op het gemak. Marjolein regelde leuke (vintage) kleren en Henry nam de accessoires mee. Marjolein had al aangegeven iets in de trant van Elisabeth Koning te willen, waar Henry op inspeelde.

Hoe verliep de kinderfotoshoot met Aimee en Belle?

Fotograaf Henri vertelt: “Via Happix had ik contact gehad met Marjolein en dat klikte eigenlijk gelijk. Ze zocht iets bijzonders wat ze aan de muur kon hangen van haar moeder en was om die reden bij mij uitgekomen. Ik had aangegeven dat we gedurende de shoot zouden kijken wat goed werkt en wat niet goed werkt. Die middag ben ik eigenlijk met twee ideeën naar Marjolein gereden met wat accessoires in de auto: een vliegengordijn met allemaal verschillende kleuren, een paar flitskoppen, wat kunstbloemen en de rest van mijn apparatuur.

Aimee en Belle waren enorm meewerkend, kinderen zijn kinderen en die je moet je niet teveel willen sturen. Alhoewel we dat deze fotosessie wel hebben gedaan moet je ervan uitgaan dat kinderen er ook geen zin in kunnen hebben. Dus ik neem wat dat betreft er ruim de tijd voor. Marjolein had wat kleding klaar gelegd en samen overlegden we wat we gingen doen. Marjolein hielp soms zelfs mee. En als de jongste een beetje zich begon te vervelen of dat je aanvoelde dat je tegen de grens van aandacht aanloopt, konden we switchen naar Aimee. We konden een flink aantal dingen uitproberen en zodoende was er bijna teveel beeld om van te kiezen.

Belangrijk is ook denk ik om met de kinderen mee te bewegen, als ze echt niet willen of iets past niet bij ze dan moet je meebewegen. Aimee en Belle zijn heel anders van karakter en waar het mogelijk was probeer je daar rekening mee te houden. Het was in ieder geval ontzettend leuk om met zijn allen eraan te werken. Het blijft toch uiteindelijk een samenwerking die je aangaat.”

Review fotoshoot

"Fotograaf Henri is helemaal top! Ontzettend aardig en echt geïnteresseerd in hoe de kinderen zijn, zodat hij weet wat voor soort foto hij moet maken dat echt bij het kind zelf past. Ik had specifiek om wat apartere foto’s gevraagd en dat zijn ze echt geworden. Ik ben er heel blij mee!"

 Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.