Door: Arjan Wilmsen

Homepage van september: Arjan Wilmsen


Elke maand lichten wij een nieuwe foto uit die een maand lang mag pronken op onze homepage! Dit keer is Arjan Wilmsen uit  de ster. Hij is professioneel landschapsfotograaf. Wij zijn groot fan van zijn reportaire en gelukkig was hij zo aardig om er iets over te vertellen! Lees mee!

Wat is het verhaal achter deze foto?

Deze foto is genomen in Ijsland, tijdens een van mijn fotoreizen vorig jaar. De exacte locatie is Kirkjufara Beach gezien vanaf Dyrholaey. 

Het is een van de bekendere en meest gefotografeerde locaties in zuid Ijsland. Echter stond deze plek niet per sé op de planning aangezien ik graag minder bekende plekken bezoek in landen waar ik heen reis voor fotografie. Toch ben ik hier even gestopt voor een aantal foto’s toen ik in de buurt was. Spijt heb ik er zeker niet van, wat een adembenemende locatie.

Wij zijn benieuwd naar het mens achter deze lens: kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Arjan Wilmsen, gepassioneerd fotograaf uit Limburg gespecialiseerd in landschap/natuur/lifestyle fotografie. Enorm Scandinavië en Nordic fan. Ik ben een aantal keren per jaar daar te vinden. of het nu Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, of IJsland is. Vaak zelf, op reis met de camera om mijn portfolio uit te breiden. Maar recent ook steeds meer voor opdrachten. Ik heb inmiddels een aardig netwerk opgebouwd in die landen. Reizen naar en in Scandinavië voelt voor mij als thuiskomen. Ik ben dan ook altijd mijn volgende bezoek aan het plannen. Later deze maand gaat het weer naar Denemarken en Zweden voor een weekje.

Hoe/waardoor ben je begonnen in de fotografie?

Ik ben begonnen met fotograferen toen ik ongeveer 14/15 jaar was. Ik kreeg een kleine compact camera van mn ouders. Ik ging er meteen mee naar buiten, het veld en de bossen in. Toen was al duidelijk dat de combinatie fotografie en natuur iets was waar ik me goed bij voelde. Na een poos met compact camera’s geëxperimenteerd te hebben kwam de overstap naar een spiegelreflex camera (Nikon) en vanaf daar is alles nog harder gegaan. Er kwamen meer lenzen bij, nieuwe bodies, de eerste tripjes met de camera. 

Wat vind je het leukste aan fotografie? 

Het buiten zijn in de (Scandinavische) natuur. De rust, de frisse wind. Om dan ook nog op zo’n geweldige plek met mijn camera te mogen zijn en de wereld vast te kunnen leggen zo als ik hem op dat moment zie is het beste gevoel wat er is. Het is niet in woorden uit te leggen. Ik wordt er helemaal rustig van. Een gevoel waar ik altijd naar op zoek ben. De laatste jaren heb ik ook geregeld bruiloften, events en portret shoots gedaan. Als je ziet hoe blij mensen kunnen zijn met het beeldmateriaal wat je maakt voor hun geeft dat hetzelfde geweldige gevoel. Het is natuurlijk het mooiste om dat gevoel te delen en uit te dragen naar anderen. 

 Welke fotoshoot staat op jouw bucketlist?

Het zal geen verassing zijn, maar letterlijk alles foto gerelateerd in Scandinavië, of het hoge noorden. Ik ben nog niet in Groenland en de Faroe Eilanden geweest. Die twee landen staan nog zeker hoog op mijn lijst. Ook zou ik vaker naar IJsland willen. Wellicht ook voor kleine videoprojecten zoals short films of korte documentaires over het leven daar.

Wat is het mooiste compliment dat jij ooit hebt ontvangen? 

Ik heb vorig jaar in IJsland een reportage mogen fotograferen van een film die daar geschoten werd. Dit nadat ik tijdens mijn eerste bezoek daar de filmmaker trof en gezellig mee aan de klets ben geraakt. Het feit dat ik voor die opdracht gevraagd ben geworden en die hele ervaring is een van mijn beste fotografie gerelateerde moment ooit tot nu toe. Mooi hoe dit tot stand is gekomen. Het heeft mijn netwerk in IJsland enorm vergroot, iets waar ik ontzettend trots op ben.

Arjan in IJsland

Boek Arjan nu als jouw fotograaf!

08-09-2017

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.