Loading...

Glamourfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Glamourfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Portret, Model & Glamour

Verfijn je keuze

Glamourfotografie

Glamourfotografie: de do’s en don’ts


Door: Martijn Kerssing

Glamourfotografie, wat is het eigenlijk? Glamourfotografie is een onderdeel van portretfotografie. Hierbij word je gefotografeerd op een manier waardoor het lijkt alsof je op de cover van een tijdschrift staat. Wil jij je net zo mooi op de foto staan als Natalie Portman of Johnny Depp? Dan is een glamour fotoshoot écht iets voor jou!

Waarom glamourfotografie?

Waarom zou je nou kiezen voor glamourfotografie in plaats van normale portretfotografie? Iedereen verdient het om zich af en toe mooi te voelen. Met glamourfotografie straal je zelfvertrouwen en schoonheid uit. Dus het is niet alleen goed voor je ego, maar je krijgt ook nog eens foto’s waar je levenslang trots op kunt zijn! De do’s en don’ts bij een glamourshoot hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

glamourfoto's

Door: Annette uit Rhoon

 

Do’s

  • Zorg dat je make-up matcht met je outfit, haar en achtergrond. Bedenk dus van tevoren waar je de fotoshoot wilt doen. Buiten, thuis of in de studio. Vaak vind glamourfotografie plaats in de studio. Zo kan het licht perfect worden aangepast en is de achtergrond makkelijk te photoshoppen.
  • Bedenk van tevoren of je iets wilt doen met je haar. Op die manier kun je optijd een afspraak maken met de kapper.
  • Denk je aan nepwimpers? Doen! Hoewel nepwimpers er in real-life vaak niet echt uitzien, merk je hier op foto’s niets van. Ze accentueren je ogen juist en zorgen dat ze er groter uitzien.
  • Doe een mani- of pedicure, of zorg er in ieder geval voor dat je nagels er verzorgd uitzien. Vaak vergeten mensen dat je handen en voeten ook vaak op foto’s staan. Wanneer je nagels er onverzorgd uitzien zal dit opvallen.
  • Hydrateer je huid goed met lotion of olie. Hierdoor krijgt je huid een natuurlijke glow die er gezond en mooi uitziet op de foto’s.
  • Zorg er ook voor dat alles haarvrij is, wat haarvrij moet zijn. Wanneer je kiest voor waxen of epileren is het verstandig om dit niet vlak van tevoren te doen. Je wilt natuurlijk niet op de foto staan met rode plekken op je huid!

 

glamourfotografie

Door: Bianca uit Oosterhout

Don’ts

  • Denk je aan tanning? Doe ook dit niet vlak van tevoren. Vaak ziet dit er niet natuurlijk uit op foto’s en vooral niet wanneer het kort van tevoren is gedaan.
  • Wees niet zenuwachtig. Glamourfotografie doe je uiteindelijk voor jezelf. Hoe zorg je dat je niet zenuwachtig bent? Bereid je goed voor. Oefen bijvoorbeeld alvast een paar poses en gezichtsuitdrukkingen voor de spiegel. Hierdoor leer jij jezelf beter kennen en weet jij meteen welke gezichtsuitdrukkingen en poses bij je passen. Een goede voorbereiding is het halve werk!
  • Drink geen alcohol de avond ervoor en ga op tijd naar bed. Door alcohol ziet je huid er slechter uit. Ga ook op tijd naar bed, want een goede nachtrust doet veel voor je huid. Denk maar aan de wallen en donkere plekken onder de ogen die je dan niet zult hebben!

Ben jij klaar voor een glamourshoot? Bekijk deze glamourfotografen van Happix en vind de glamour fotograaf die bij jouw stijl past! Ben jij daarnaast ook benieuwd naar een sexy boudoir fotoshoot in lingerie? Lees hier onze 10 tips voor een geweldige boudoir shoot.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1825+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.