Een gezinsfotoshoot is altijd een leuk idee. Je ziet je broers en zussen soms minder dan dat je eigenlijk zou willen, daarom is het leuk om met zijn alle op de foto te gaan en een moment vast te leggen. Tijdens Kerstmis worden er vast een hoop foto’s gemaakt, maar door de vetspetters van het gourmetten en de vlekken van de rode wijn, zijn deze misschien niet altijd even mooi.

Het is dus een goed idee om het gezin vast te laten leggen door een professionele fotograaf. Maar hoe laat je dit soepel verlopen? Hieronder vind je een aantal tips & tricks om een gezinsfotoshoot tot een succes te maken.

Uitgelichte blog afbeelding

1. De datum

Stap één is om een dag te vinden waarop iedereen samen kan komen voor de fotoshoot. Misschien wil je namelijk ook wel opa en oma erbij op de foto. Dit is misschien nog wel het lastigste van alles, maar zeker niet onmogelijk. Hier zijn handige online programma’s voor, zoals datumprikker.nl. Hiermee kan je gemakkelijk een datum plannen. Dat voorkomt miscommunicatie en het plannen van een datum is dan zo gepiept.

2. Kleding

Het is slim om van te voren ongeveer af te stemmen wie wat aan doet. Het is heel leuk als moeders een bloemenjurk aan heeft en vaders een geruit overhemd, maar op de foto komt dat niet mooi over. Spreek bepaalde kleuren af met elkaar, bijvoorbeeld blauw, wit en grijs, dan wordt het een mooier geheel.

3. Maak een moodboard

Vind je het ook zo’n uitdaging om een fotoshoot goed te regelen.? En heb je moeite om de fotograaf uit te leggen wat je wensen zijn? Maak dan samen met je gezin een moodboard! Over het algemeen zijn mensen visueel ingesteld. Je kan het je gezin en jezelf makkelijker maken door van te voren een aantal ideeën te verzamelen.

4. De locatie

Omdat het een flinke klus is om een gezinsfotoshoot te organiseren, schiet er misschien iets bij in, zoals de locatie. De locatie is niet onbelangrijk. Wil je het buiten of binnen doen? Daarbij ben je ook afhankelijk van het weer. Bovendien woont misschien niet iedereen meer op hetzelfde adres, dan kan je in het midden afspreken.

Uitgelichte blog afbeelding

5. De dag

Is het eindelijk gelukt om iedereen bij elkaar te krijgen? Dan is het tijd voor de fotoshoot. Plan ook iets leuks om daarna te doen. Je hebt nu toch de dag al vrij gehouden. Waarom gaan jullie niet lekker een hapje eten? of gezellig nog even napraten op het terras.

6.Verrassing of cadeau?

Vaak wordt een gezinsfotoshoot georganiseerd als een cadeau voor ouders of opa en oma, dat is erg leuk. Zorg ervoor dat iedereen ervan op de hoogte is, dat het een verrassing is. Dan is de kans kleiner dat iemand het per ongeluk verraadt en is het verrassingsmoment extra bijzonder.

7. Zoek een fotograaf die past bij jouw gezin

Als gezin heb je vaak een eigen smaak. Zoek een fotograaf uit, waarvan iedereen enthousiast wordt. Het is misschien niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar een groot deel is altijd mogelijk.

Geniet daarnaast ook van de fotoshoot, ben niet teveel bezig met het regelen. Het is uiteindelijk het belangrijkste dat je een leuke dag hebt en dat je er een aantal mooie foto’s van jou en je gezin aan overhoudt. Vergelijk de verschillende professionele fotografen van Happix en vind er eentje die bij jullie past!