Huwelijkswensen kunnen op vele momenten rondom een trouwdag overgebracht worden op het bruidspaar; voor de trouwdag, op de dag zelf maar zeker ook daarna. Om hen te bedanken voor de uitnodiging, of om het bruidspaar te feliciteren met bijvoorbeeld het heugelijke nieuws dat zij 25 jaar getrouwd, 40 jaar getrouwd of 50 jaar getrouwd zijn. 

Als je een uitnodiging voor het bijwonen van een huwelijk hebt ontvangen, kun je als reactie daarop felicitaties terugsturen. Je kunt dan gelijk aangeven of je wel of niet op de dag aanwezig kunt zijn. Voor de organisatie is dit belangrijke informatie.

Maar wat moet je nou doen om het bruidspaar te feliciteren op een originele manier? 

Uitgelichte blog afbeelding

Een leuke kaart is altijd goed. Het is geen moeite om een hele leuke kaart aan te schaffen en een mooie tekst erop te schrijven. Zelfs als je nog iets anders wil geven, is een kaart een leuke toevoeging.

In plaats van een kaartje zou je ook een ballon met jouw huwelijkswens kunnen geven. Dit is net wat origineler om op dit bijzondere moment een wens toe te spreken.

Er zijn nog talloze originele ideeën om het bruidspaar mee te verrassen. Een ontbijt op bed, iets lekkers of bloemen. Als je iets meer te besteden hebt, zou je zelfs kunnen regelen dat ze in een koets hun trouwdag tegemoet rijden.

5 leuke huwelijkscadeau ideeën 

Heeft het echtpaar nog geen fotograaf geboekt? Je kan foto’s laten maken door een bruidsfotograaf te boeken. Deze professionele fotograaf is gespecialiseerd in het maken van foto’s op bruiloften en zal de mooiste foto’s maken. Je zou deze foto’s ook nog opnieuw cadeau kunnen doen als het echtpaar 12,5 jaar getrouwd of 25 jaar getrouwd is.

Een heerlijk ontbijt voor de dag na de bruiloft! Lekkere broodjes en croissantjes, verse aardbeien jus d’orange, chocolaatjes en een fles champagne om de eerste dag als officieel getrouwd stel mee in te luiden. Extra cadeau tip: gegraveerde champagneglazen.

Wanneer het bruidspaar van reizen houdt, is een wereldkaart met spelden erin een leuk cadeau. Deze kunnen ze dan ophangen en aangeven met spelden waar ze allemaal al geweest zijn. Hopelijk hebben ze heel de wereld gezien als ze 50 jaar getrouwd zijn en hangt de hele wereldkaart vol met spelden.

Een iets persoonlijker cadeau, maar even leuk is een foto van de eerste dans groot laten afdrukken en inlijsten. Als huwelijkscadeau zou je een tegoedbon kunnen geven, want deze foto wordt natuurlijk pas op de bruiloft zelf gemaakt.

Wil je echt uitpakken? Wat ook een bijzonder cadeau is om te geven, is een luchtballonvaart. Ook kan je hier een fotograaf bij boeken die tijdens de ballonvaart een loveshoot doet met het getrouwde stel.

Hopelijk hebben we met deze tips het je iets makkelijker gemaakt om de ‘Gefeliciteerd met jullie trouwdag’ boodschap over te brengen. Als je zelf nog leuke ideeën hebt, horen wij het graag. Wil je trouwfoto’s met ons delen? We zien ze graag tegemoet! 

Uitgelichte blog afbeelding

Wil je graag een fotograaf boeken die de trouwfoto’s kan maken? Dan ben jij bij ons aan het goede adres. Voor andere vragen over fotografen ben je natuurlijk ook altijd welkom. Succes met het vinden van een cadeau!