Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen in je leven. Eén dag die helemaal om jou en je geliefde draait. Alles is tot in de puntjes geregeld, maar er zijn altijd wel wat dingetjes die je vergeet. In deze blog een aantal dingen waar je misschien nog niet aan gedacht had bij bruidsfotografie, maar die het wel een stuk makkelijker maken.

Uitgelichte blog afbeelding

1.Maak een moodboard

Van te voren heb je vaak 100 verschillende ideeën over hoe je trouwfoto’s eruit komen te zien. Of vooral hoe jij wilt dat ze eruit komen te zien. Het is een goed idee om van te voren een moodboard te maken. Dit helpt bij het zoeken naar een fotograaf. Ook als je al een fotograaf gevonden hebt, is het makkelijker om zo je ideeën over te brengen.

2. Zet je ideeën van te voren op papier

Vaak hebben vrouwen allerlei ideeën over bruidsfotografie. Het is niet alleen een goed idee om je ideeën van te voren op papier te zetten, maar ook de vragen die je van te voren nog hebt. Bijvoorbeeld welke mooie momenten je vast wil leggen. Misschien het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien?

Vaak vergeet je deze dingen op de dag zelf omdat je dan met heel veel andere dingen bezig bent. Als je dit van te voren op papier zet, of een notitie in je telefoon, geeft dat alvast rust en vergeet je het niet meer. Je kan dit ook overlaten aan de ceremoniemeester, dan hoef je je helemaal niet meer druk erom te maken!

3. Oefen van te voren

Vaak is het erg onwennig om een fotoshoot te hebben. Simpelweg omdat je dit niet vaak doet en je even uit je comfortzone moet stappen. Als je van te voren met je partner oefent, kunnen jullie alvast wennen voordat jullie gaan trouwen. 

Dit zorgt ervoor dat het tijdens jullie trouwdag allemaal wat soepeler verloopt en dat jullie sneller op je gemak zijn! Je kan ook van te voren een loveshoot met elkaar doen bij dezelfde fotograaf, dit is dan een soort van generale repetitie.

4. Bedenk van te voren je locatie

Houd hierbij rekening met het weer. Als je in Nederland gaat trouwen, weet je nooit wat voor weer het wordt. Bedenk dus altijd een plan B. Een trouwfotograaf ziet snel genoeg de mooie plekjes op een locatie en is hier ervaren mee, maar het is altijd leuk om hier zelf van te voren ook over na te denken en niet voor ongewenste verrassingen te komen staan.

5. Denk alvast na over met wie je allemaal buiten je geliefde om op de foto’s wilt

Er zijn een aantal standaard combinaties die eigenlijk altijd worden uitgevoerd:

  • Bruidspaar met de familie van de bruid
  • Bruidspaar met de familie van de bruidegom
  • Bruidspaar met beide families
  • Bruidspaar met de getuigen
  • Bruidspaar met de  vrienden van de bruid
  • Bruidspaar met vrienden van de bruidegom
  • Bruidspaar met alle vrienden
  • Bruidspaar met alle gasten

Maar er zijn buiten deze standaard combinaties misschien nog wel andere combinaties die je graag wilt, denk hier ook alvast over na. Het zou zonde zijn als je dit pas bedenkt als de grote dag al voorbij is.

Happix heeft een hoop verschillende trouwfotografen aangesloten. Vergelijk de verschillende professionele fotografen voor bruidsfotografie en boek er eentje voor jouw grote dag!