Een trouwfotograaf regelen is niet de gemakkelijkste klus bij het plannen van jouw bruiloft. Er is namelijk een groot aanbod en er zijn veel verschillende stijlen waar je rekening mee kunt hebben.

Het is prachtig als je dan uiteindelijk die fotograaf hebt gevonden die bij jullie bruiloft past. Jullie willen zeker weten dat jullie voor zijn camera kunnen schitteren zonder zorgen. Lees hier onze tips om jouw huwelijk zorgeloos door te komen met prachtige foto's als eindresultaat!

Stel je voor. Vandaag is je trouwdag. Je hebt alles tot in de puntjes geregeld, ziet er fantastisch uit, de trouwlocatie is prachtig aangekleed en de trouwauto staat te schitteren. De zon schijnt en de dag lijkt niet meer stuk te kunnen. 

Op dat moment loopt de trouwfotograaf de ruimte binnen om alles vast te leggen. Gelukkig, hij is op tijd en draagt zijn camera en andere spullen bij zich. Niets staat deze mooie trouwdag meer in de weg. Toch jammer, die versleten spijkerbroek en afgetrapte schoenen van de fotograaf. Daarmee valt hij wel heel erg op..

In eerste instantie gaat het je als klant natuurlijk om de kwaliteit van de bruidsreportage. Je wenst dat deze dag perfect wordt vastgelegd, zodat je later met een warm gevoel terug kan kijken op deze dag. De kwaliteit en sfeer van de foto’s, daar heb je de fotograaf op uitgezocht. 

Ook vind je het belangrijk dat er tussen jullie een klik is. Je nodigt tenslotte een buitenstaander uit voor de belangrijkste dag van je leven. Gefotografeerd worden is voor veel mensen (een beetje) ongemakkelijk. Het is dus wel zo belangrijk dat je je prettig voelt bij een fotograaf.

Uitgelichte blog afbeelding

Kennismaken met je trouwfotograaf

Allereerst stel je al je vragen aan de fotograaf van je keuze. Als je tot overeenstemming bent gekomen, kun je daarna, als je dat wil, ook nog een extra kennismakingsgesprek hebben. In dat gesprek komt ook de trouwlocatie aan bod en zo ook de plek waar jullie trouwfoto’s willen laten maken. Het is verstandig daarbij ook een locatie te bespreken die je bij (eventueel) slecht weer inzet. 

Hebben jullie zelf (nog) geen ideeën voor een locatie? Laat je dan adviseren of inspireren door de fotograaf, die weet voldoende mooie plekken. Je spreekt af hoe lang de fotograaf aanwezig is op de dag en naar welke sfeer jullie op zoek zijn. Uiteraard nemen jullie ook alvast het programma van de dag door.

Geef de fotograaf zoveel mogelijk informatie over de dag

Met de juiste voorbereiding neem je bij jezelf de spanning zoveel mogelijk weg. De trouwfotograaf is hier ook mee geholpen. Hij/zij kan zo rustig zijn werk doen en komt niet voor onverwachte situaties te staan. 

Hebben jullie bijvoorbeeld een themakleur gekozen of geldt er een dresscode voor de bruiloft? Laat dit dan zeker aan de fotograaf weten. Hij kan zijn kleding hier op aanpassen, zodat hij in plaats van de trouwfotograaf op een gewone gast lijkt. Hij valt daardoor minder op en wordt niet gezien als buitenstaander. 

Je gasten zijn daardoor meer op hun gemak als er foto’s worden gemaakt. Voor de fotograaf werkt dat heel prettig: mensen zijn daardoor wat minder op hun ‘hoede’ en letten minder op de aanwezigheid van de fotograaf. Daarbij past de fotograaf zo meer in het totaalplaatje.

Is het gek om afspraken te maken over de kleding van de fotograaf? 

Nee, al moet je je wel bedenken dat een fotograaf die versleten spijkerbroek niet voor niets aan doet. Om de mooiste foto’s te krijgen, moet je als trouwfotograaf wel eens op de grond liggen of ergens bovenop klimmen. Dat is niet zo comfortabel in je driedelig kostuum. 

In dat opzicht is die oude spijkerbroek niet zo gek. Maar ook in een wat nettere outfit kun je prima foto’s maken. Mocht er toch iets gebeuren met het pak van de fotograaf? Een vergoeding voor de stomerij doet wonderen!