Familiefotografie is een geweldige manier om jouw gezin in beeld te krijgen. De foto’s zijn dierbaar voor het hele gezin en krijgen vaak een mooi plekje in huis. Er zijn families die jaarlijks een professionele gezinsfoto laten maken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van jouw gezin door de jaren heen. 

Ga je binnenkort een familie fotoshoot plannen? En ben je op zoek naar ideeën? In deze blog laten we 6 prachtige gezinsfoto’s zien.

1. Een nieuwe aanwinst in de familie?

Een pasgeboren baby is een geweldig moment voor een familie fotoshoot. Deze nieuwe aanwinst laat iedereen stralen en dat levert prachtige plaatjes op. Je ziet iedereen stralen van geluk. 

Meer weten over het fotograferen van baby’s? Bekijk dan eens onze blog: 6 ideeën voor een babyfotoshoot.

Foto van fotograaf Urte Baranauskaite

2. Vergeet opa en oma niet!

Familiefotografie kan niet zonder een foto met opa en oma. Opa’s en oma’s zijn altijd ontzettend trots op hun kinderen en kleinkinderen. Een professionele fotoshoot gaan ze erg leuk vinden. Na afloop krijgen de foto’s de mooiste plek in huis en de herinnering blijven ze voor altijd koesteren. Vergeet niet om ook zelf met je ouders op de foto te gaan.

Foto van fotograaf Len Land

3. Statisch? Ga eerder voor een actiefoto!

Wil je meer dynamiek in jullie gezinsfoto krijgen? Overweeg dan een familie actiefoto. Je kunt op verschillende manieren meer beweging in de foto’s creëren. Heb je een trampoline in de tuin? Spring dan met het hele gezin om de trampoline. Hierdoor krijg je de leuke actiefoto’s. Of ga naar een speeltuin, bos of andere actieve locatie.

Foto van fotograaf Mirna Tiele

4. De groepsfoto: de hele familie in beeld

Heb je een grote familie? En worden er weleens familiedagen georganiseerd? Overweeg dan familiefotografie met de complete familie. Diverse generaties komen samen en dat levert mooie plaatjes op.

Foto van fotograaf Henk Racké

5. Portretten van alle gezinsleden

Naast de groepsfoto's mogen de individuele familieportretten niet vergeten worden. Portretfotografie is een bijzondere vorm van fotografie. De fotograaf dient precies te werken en een goede klik met je te hebben. Het is namelijk een persoonlijke foto. Een portretfoto laat zien wie jij bent. Met andere woorden: het is een unieke en intieme ervaring.

Mocht je meer informatie zoeken over portretfotografie? Lees dan onze blog: portretfotografie: de do's en don'ts.

Foto van fotograaf Maarten de Kok

Een familie fotograaf voor jouw gezinsfoto boeken?

Een familiefotograaf boeken? Bekijk eens het aanbod van Happix.nl. Hier vind je gegarandeerd een familie fotograaf die bij jou past. Op de site kun je snel en gemakkelijk fotografen vergelijken, offertes opvragen en boeken.