Een evenementen fotograaf huur je in wanneer je je event professioneel wilt laten vastleggen. Bijvoorbeeld wanneer je een bedrijfsfeest of relatiedag organiseert, je nieuwe winkel opent of bij een productlancering.

Het lijkt gemakkelijk: een feestende menigte goed op de foto zetten. Maar schijnt bedriegt. Event fotografie vergt veel kennis en ervaring van een fotograaf. Een evenementen fotograaf heeft speciale vaardigheden nodig om goede foto’s te maken. De foto’s moeten namelijk de sfeer van het event weten te pakken.

Een event fotograaf moet de juiste momenten zien vast te leggen en rent daarom vaak van voor naar achter en weer terug om de mooiste foto’s te schieten. Zonder je gasten lastig te vallen, of zelfs maar op te vallen... Organiseer je een groot event? Denk er dan over om een tweede fotograaf in te schakelen. Zo mis je geen moment!

Uitgelichte blog afbeelding

Hoe werkt event fotografie?

Zoek een fotograaf die past bij jouw event en doelgroep. Let er op dat hij of zij ervaring heeft met event fotografie. Samen bepalen jullie voorafgaand aan het evenement welke gebeurtenissen belangrijk zijn.

Stel jezelf en de fotograaf vooraf de volgende vragen:

  1. Is er een duidelijk draaiboek van het event waarin de belangrijkste gebeurtenissen staan beschreven?
  2. Wie of wat wil je precies op de foto laten zetten? De feestende mensen en artiesten of ook de crew?
  3. Wanneer wil je de foto’s ontvangen? Heeft het haast of kun je best even op je foto’s wachten?
  4. Heb je de evenementen fotograaf vertelt over een eventuele dresscode?
  5. Waar wil je de foto's voor gebruiken? Op social media en je website of laat je de foto's ook afdrukken?
  6. Wie krijgt de rechten over de gemaakte foto’s?

Event organiseren

Organiseer je zelf een event? Dan weet je als geen ander dat de tijd voorbij vliegt voor en tijdens het evenement. Daarom is het zo belangrijk dat je een fotograaf in de arm neemt die de sfeer en beleving goed weet vast te leggen. Want daar heb jij zelf geen tijd voor.

Uitgelichte blog afbeelding

Op zoek naar een feest fotograaf?

Een evenementen fotograaf kies je op basis van een aantal factoren. Natuurlijk is een belangrijke factor de stijl van de fotograaf. Kijk daarom naar zijn of haar eerdere werk.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies een soort fotografie op onze website. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de omgeving die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! 

Weet je al wel wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen. Zo vind je altijd de fotograaf die bij jou past!