Denk je eraan om een leuke profielfoto te laten maken door een professionele fotograaf? Goed idee! Social media speelt een steeds grotere rol. Het is natuurlijk wel zo leuk om een profielfoto te hebben die echt laat zien wie jij bent. Bijvoorbeeld voor op Facebook of LinkedIn. 

Er zijn verschillende kanalen die ieder een ander doel hebben. Zo is LinkedIn geschikt voor je professionele netwerk en Facebook meer voor vrienden en familie. Wij hebben alle tips van verschillende fotografen opgevangen en speciaal voor jou gebundeld in deze blog.

Uitgelichte blog afbeelding

1. Gebruik recente foto’s

Het is belangrijk je foto’s up to date te houden in plaats van foto’s van vijf jaar geleden op je social media kanalen te hebben. Aan selfies en vakantiefoto’s heb je vaak geen gebrek, maar heb je al een echt goede profielfoto laten maken?

2. Denk van te voren na over je locatie

Waar wil je je profielfoto laten maken? Buiten, binnen of in een studio? Bedenk goed wat het doel is van de foto. Wil je de profielfoto op LinkedIn gebruiken, dan is een foto op je kantoor een goede locatie. Voor Facebook is het vaak leuker om een fotoshoot buiten te doen. Stel de locatie van de shoot altijd af op het doel wat je wilt bereiken!

3. Zorg voor goede kwaliteit profielfoto’s

Hoe wil je jezelf profileren op social media? Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Je online reputatie wordt dus ook steeds belangrijker. Tegenwoordig is er veel verschillende online content. Mensen scrollen snel door en blijven sneller naar een foto kijken dan dat ze een tekst gaan lezen. Zorg er dus voor dat je profielfoto van goede kwaliteit is.

Uitgelichte blog afbeelding

4. Ben jezelf

Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent. Doe kleding aan die je normaal ook draagt. Als je nooit een pak draagt, doe dit dan niet speciaal voor de foto. Als je make up draagt, overdrijf hier dan niet mee. Via social media maak je een eerste indruk door middel van je profielfoto’s. Een eerste indruk is erg belangrijk en kan je niet meer opnieuw maken. In een profielfoto laat je jezelf als merk zien, hiermee kan je iemand zijn aandacht trekken.

5. Alleen een profielfoto laten maken of ook andere foto's

Bedenk van te voren of je alleen een nieuwe profielfoto wilt laten maken of ook andere foto’s voor je social media. Het kan zijn dat je ook gelijk een leuke foto voor in de header wilt op Facebook en Instagram. Dan is het leuk om veel verschillende soorten foto’s te hebben zodat je variatie kan aanbrengen op je kanalen.

Zet je schaamte aan de kant! Het is misschien een beetje awkward, dat poseren voor de camera. Maar hoe meer je het doet, hoe beter het gaat. Vergelijk de verschillende professionele fotografen van Happix voor het laten maken van jouw profiel fotos!