Loading...

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Newborn & Baby fotografie

Een doopceremonie is een wonder


Een van de zeven sacramenten is de doop. De dopeling (een persoon) wordt bij een doop overgoten met doopwater. Hierna is de persoon een volgeling van Christus. Vaak is een doopceremonie een heilige dag voor familie en vrienden die aanwezig zijn. I

Ook wordt een kindje op zo jong mogelijke leeftijd gedoopt. Dit komt vanuit de Middeleeuwen, omdat er toen veel baby’s stierven. Door ze zo vroeg mogelijk te dopen, wisten de ouders dat als hun kindje zou overlijden deze wel in de hemel zou komen.

Veel mensen zien de doop als een teken van Gods verbond met iemand. Het is de belofte van God dat Hij zaligheid en vergeving zal geven.

Bij een doopceremonie dragen de meeste mensen witte kleding. Er wordt een erg groot feest gehouden en de dopeling krijgt vaak veel cadeautjes aan het einde. Ook is iedereen in een bijzonder goede stemming en is het feestje de viering van het leven.

Een fotograaf bij de doopceremonie van je kleintje

Het lijkt misschien een beetje gek, maar een doop is een speciale gelegenheid om mooie familiefoto’s te laten maken door een professionele fotograaf. De doopceremonie van je kleintje is een hele belangrijke en bijzondere gebeurtenis voor de familie en het gezin. Er wordt daarom wel eens een familiefotograaf uitgenodigd die foto’s van de doopceremonie kan maken.

“Toen de fotograaf aankwam, zocht zij zelf een plekje uit waar ze de foto’s van de ceremonie kon maken. Ze stond aan de zijkant en had goed zicht op wat er gebeurde.

Het was zo fijn, want het is een hele bijzondere gebeurtenis voor de familie. Het gebeurt eenmalig in iemands leven en daar zijn alle dierbaren bij. De fotograaf hield zich heel erg op de achtergrond.

Wij wilden ons kindje laten dopen, omdat het een traditie is in onze familie. Iedereen is gedoopt: mijn vader, moeder en grootouders. Ook was het fijn dat we konden vieren dat ons kleintje op dat moment werd opgenomen in onze gemeenschap. Dit klinkt een beetje gek, want dat is natuurlijk al het geval, maar met een doopceremonie wordt het officieel gemaakt.

Van de fotograaf hadden we helemaal geen last. Voor de baby is het natuurlijk erg druk met zoveel mensen om zich heen, maar de fotograaf was niemand op last en het was heerlijk dat deze op de achtergrond aanwezig was. We wisten in ieder geval zeker dat we dit moment later nog een keer konden bekijken.

Foto van: Jos de Groot uit Den Bosch

Iedereen was stil tijdens de ceremonie

De doopceremonie duurde niet lang. Iedereen had mooie witte kleding aan en tijdens de doping was het muisstil. Ons kindje kreeg een klein beetje heiligwater over het hoofdje gegoten, daarna was het tijd voor de zalving, de doopkaars, het doopkleed en uiteindelijk werden de doopnamen genoemd.

De fotograaf heeft alles vastgelegd en de foto’s achteraf opgestuurd. Het waren eenvoudige, maar mooie foto’s. Je denkt niet zo snel aan het vragen van een fotograaf voor zo’n gelegenheid, maar ik ben heel blij dat ik iemand heb geboekt.

Ik had geen verwachtingen vooraf over hoe de foto’s zouden worden. Het was een cadeautje die ik had gekregen van een vriendin en ik was er erg blij mee. Tijdens de ceremonie was ik niet in staat de fotograaf aanwijzingen te geven, maar de foto’s zijn naturel en puur geworden en daar ben ik erg blij mee.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.