Bij bruidsfotografie denkt natuurlijk iedereen aan traditionele foto's van het bruidspaar. Een vrouw ik een schitterende witte jurk en een man in een strak pak, aan het altaar. Maar er zijn zoveel meer mooie momenten om vast te leggen tijdens jullie bruiloft. 

Wat dacht je van de voorbereidingen, het moment waarop de bruid zich klaarmaakt, met hulp van haar moeder, zussen en vriendinnen? Of het moment waarop de bruidegom met zijn 'best man' nerveus staat te wachten aan het altaar, de 10 minuten voordat zijn bruid de ruimte in komt lopen aan de arm van haar vader.

Uitgelichte blog afbeelding

Voorbereiding fotograferen

De bruidsfoto’s van de voorbereidingen zijn meestal de onverwachte pareltjes in een trouwalbum. Dit zijn namelijk hele persoonlijke en intieme momenten.

Vaak komt er zoveel kijken bij een trouwdag dat je je niet goed meer kunt herinneren hoe de dag nu begon. Hoe leuk is het dan dat je de foto’s van de eerste momenten kunt terugzien?

Ook handig: zo raak je alvast een beetje gewend aan de trouwfotograaf die de hele dag om je heen lijkt te dansen met een grote lens. Advies voor spontane bruidsfoto's: negeer de fotograaf en doe je ding!

Bruidsfotografie: andere momenten

Je vader die stiekem zijn speech nog aan het oefenen is in een andere ruimte? De bridal party die alvast van een kopje koffie geniet op het terras? De bruidegom die aan het worstelen is met zijn stropdas? Het zijn slechts een paar ideeën van bruidsfotografie buiten de traditionele kaders.

Wil je je bruiloft op een unieke manier laten vastleggen? Denk dan eens na over bruidsfotografie met een drone. Dit kan een mooie aanvulling zijn op jullie bruidsfotografie. Er zijn verschillende drone fotografen te vinden op onze website die waanzinnig mooie foto's kunnen maken van jullie als bruidspaar.

Andere leuke ideeën voor bruidsfotografie

  • De trouwjurk aan een hanger aan een kast of buiten aan een deur,
  • De bruidegom samen met alle aanwezige mannen,
  • De ringendrager die naar het altaar loopt,
  • De gedekte eettafel voordat iedereen zit,
  • De kinderen die aan het spelen zijn,
  • De huisdieren die ook aanwezig mogen zijn op deze speciale dag.

Een extraatje voor je aanstaande?

Op zoek naar een cadeautje voor je aanstaande? Boek dan stiekem een boudoir fotoshoot in je bruidslingerie!

Have fun en wees jezelf! Geniet van jullie trouwdag en geniet daarna nog vele jaren na met de mooiste trouwfoto's. 

Geïnteresseerd in bruidsfotografie?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Je hebt snel je top drie op een rijtje, door bruidsfotografie, je plaats en de gewenste fotoshoot in te voeren. 

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een prachtige en spontane trouwfoto’s worden.