Zoals je op Happix misschien al wel gezien hebt, zijn er veel fotografen actief over heel Nederland. Zelfstandigen of complete studio’s, ze zijn haast ontelbaar. 

Shoots and More is dan ook geen uitzondering met meerdere fotostudio's. Maar wat zijn nou de verschillen tussen online fotografen vergelijken en een fotostudio waar je kunt binnenlopen? Wij zetten het voor je op een rijtje. We blijven immers een vergelijkingsplatform voor fotografie!

Wat zijn de gelijkenissen en verschillen?

In deze blog hebben we zowel Shoots and More als Happix onder de loep gelegd en alles vergeleken. Het wordt al snel duidelijk dat er een aantal grote verschillen zijn tussen een boeking via een regionale fotostudio en een vergelijkingsplatform als Happix. 

De gelijkenissen:

 • Je kan 24/7 een boeking plaatsen via een handig boekingssysteem
 • Iedere fotograaf zal je snel welkom en op je gemak laten voelen. Na een persoonlijke kennismaking, is er ruim de tijd voor de fotoshoot. De fotografen denken graag met je mee!
 • Bij zowel Shoots and More als Happix kun je de foto’s na de fotoshoot direct bekijken! Samen met je fotograaf maak je een selectie van de foto’s.
 • Je fotoshoot annuleren en wijzigen kan kosteloos
 • Wanneer je foto's afneemt vervalt het auteursrecht en mag je met de foto's doen wat je wilt.

De verschillen:

 • Bij Shoots and More kun je kiezen uit 8 locaties verdeeld over Nederland. Bij Happix kun je kiezen tussen <1650>+ fotografen in Nederland die je op stijl kan vergelijken. De kans dat je dichtbij een fotograaf vind die goed bij je past is dus groter.
 • Bij Happix kun je naast een studio kiezen voor, je woonkamer, buiten, op de werkvloer, in de lucht of onderwater.
 • Bij Shoots and More kan je kiezen tussen 11 soorten fotografie. Bij Happix kun je kiezen uit 47 soorten fotografie.
 • Bij Shoots and More krijg je jouw foto’s meteen na een korte correctie. Bij Happix bewerkt de fotograaf je foto’s eerst professioneel voor je na, en dat verschil kun je zien!
 • Het tarief is all-in: de reiskosten, het aantal foto’s, het tarief van de fotograaf. Jij hebt 100% zekerheid!
 • Bij Shoots and More heb je een vaste lage prijs en ontvang je één foto op canvas. De kosten voor alle extra foto’s die je leuk vind zijn relatief hoog. Bij Happix ontvang je vooraf een vaste prijs. Dit is altijd een all-in tarief, geen onverwachte kosten dus! Er zijn voldoende foto’s inbegrepen bij iedere fotoshoot om al je favorieten te kunnen kiezen.

Wat is het aanbod?

Het blijkt al snel, omdat Happix een veel ruimer aanbod aan fotografen heeft, dat er meer opties zijn. Bij Shoots and More vraag je online vrijblijvend een fotoshoot aan. Je kan kiezen tussen 11 soorten fotografie en een 8 locaties. Op Happix vraag je ook online vrijblijvend je fotoshoot aan. Je kan kiezen tussen <1650>+ professionele fotografen en 47 soorten fotografie. Deze kan je vergelijken op stijl, prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

All-in of niet?

Happix is open en eerlijk over het aanbod. Je weet van te voren alles wat je krijgt en waar je voor kiest. Het tarief wat je ziet is all-in: de reiskosten, het aantal foto’s, het tarief van de fotograaf. 

Wij willen 100% zekerheid voor jou vooraf wanneer je onze website en diensten gebruikt. Je boekt bij Happix veilig online met een vaste prijs vooraf en je krijgt je foto's altijd digitaal. Alle foto’s die gemaakt worden tijdens de shoot zijn van jou, wat van te voren ook duidelijk afgesproken is. Wij zijn 7 dagen in de week van 9-21u online bereikbaar

Bij Shoots and More gaat dat iets anders. Direct na de fotoshoot bekijk je op een groot scherm de selectie van je foto’s en zoek je jouw cadeaufoto uit. Wanneer je bij Shoots and More meer foto’s wilt betaal je daar €30,- per digitale foto extra voor. 

Een gemiddelde kinderfotoshoot van bij Happix kost ongeveer €125,-. Bij Shoots and More altijd €39,-, tenzij je meer foto’s wilt, dan kan het aantal snel oplopen tot €249,-. Vanwege die reden staat Shoots and More dan ook niet op Happix. 

Als onafhankelijke en grootste vergelijkingsplatform voor fotografen willen we vanzelfsprekend wel compleet zijn en jou volledig informeren. Bij Happix is het altijd inclusief alle digitale bestanden. Je hoeft deze er niet los bij te kopen.