Loading...

Bruidsfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Bruidsfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Liefde & Huwelijk

Verfijn je keuze

Bruidsfotografie

Bruidsfotografie: kort maar krachtig


Door: Shauni uit Alkmaar

Shauni uit Alkmaar is een fotograaf die al een tijd meedoet met Happix om klanten blij te maken. Ze krijgt veel aanvragen uit heel Nederland en daaruit volgen ook veel tevreden klanten. En wij zijn ook tevreden! We vroegen Shauni hoe ze een fotoshoot nou eigenlijk aanpakt.

De korte bruidsshoot

Toevallig had ze net een bruidsshoot achter de rug van twee uur. “Meeste bruiloften die ik fotografeer zijn rond de 6 uur. Een bruidsshoot van twee uur had ik nog nooit gedaan, maar de hopeloze romanticus die ik ben sla ik de kans om iemand zijn/haar mooie dag vast te leggen zeker niet af.” Vertelt Shauni. Na het doorgeven van haar beschikbaarheid en nadat de keuze van de klant ook echt op Shauni was gevallen, wilde ze gelijk een belafspraak maken.

“Ik bel graag met mijn bruidsparen. Tijdens een gesprek kun je doorvragen en meer te weten komen in één keer dan elke keer mailen.” De wensen en de opties worden besproken, maar natuurlijk ook de grote dag. “Ook vind ik het ontzettend leuk om het bruidspaar over hun dag te horen. Je merkt dat ze enthousiast worden en hoort praktisch de glimlach op hun gezicht.”

Door: Shauni uit Alkmaar

Meer dan een fotograaf

“Meestal plan ik ook een gesprek in om kennis te maken in zodat de mensen weten wie ik ben als ze aankomen op de bruiloft. Omdat dit 2 uur was heb ik dit niet gedaan.” Op de dag zelf was dit dan ook geen probleem. “Het bruidspaar kwam aanrijden en werden begroet door hun gasten. Op zo’n moment kun je jezelf als fotograaf niet voorstellen.” Legt Shauni uit. “Dan ben je hard aan het werk en wacht je even tot ze binnen zijn en je ze even alleen heb. Dit is vaak vlak voor de ceremonie.”

“Je bent fotograaf, maar op zo’n moment kun je veel voor een bruidspaar doen.”

Dat was bij deze bruiloft ook het geval. “Het mooie van mijn werk is dat ik dan een momentje heb om het bruidspaar even wat geruststellen. Steven en zijn vrouw waren zo vol van de zenuwen dat we even hebben kunnen praten en grapjes heb kunnen maken.” Licht ze toe. “Je bent fotograaf, maar op zo’n moment kun je veel voor een bruidspaar doen. En dat pak ik dan altijd met beide handen aan.”

Voorbereidingen treffen

Shauni raadt de bruidsparen aan om tijdens het gesprek met de fotograaf, te vragen naar de positie van de fotograaf. “Ik probeer nooit voor iemand zijn beeld te staan. Dit is asociaal en niet leuk voor de gasten.” Legt ze uit. Ze let er zelf wel altijd op. “Soms kun je even niet anders, maar dan probeer je het toch niet te doen.” Maar ook andere aandachtspunten raad ze aan om vast te leggen met de fotograaf. “Een belletje is vaak makkelijker, maar vraag of stuur zelf een mailtje na het telefoongesprek waar alles in staat wat besproken is. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan.”

Door: Shauni uit Alkmaar

Na de ceremonie worden regelmatig foto’s met de gezinnen gemaakt. “Ik merkte dat zij toch ook wat foto’s van elkaar willen. Dit is natuurlijk geen probleem maar als je dit van te voren besluit heb je meer tijd en kun je wat meer foto’s maken.”

Shauni vertelt dat ze normaal gesproken, bij shoots vanaf vijf uur, met een gratis second shooter werkt. Dit houdt in dat ze van twee kanten een fotograaf heeft. De een richt zich bijvoorbeeld meer op de gasten en de ander juist op het bruidspaar. Op deze manier wordt er niets over het hoofd gezien en loopt er geen fotograaf heen en weer. “Maar bij 2 uur, was ik alleen.” Zegt ze. “Nu waren ze met een klein gezelschap, dus was 2 keer heen en weer lopen niet erg.”

Fijne samenwerking

Om de klanten tussen het fotograferen en het bewerken en het uiteindelijke leveren tevreden te houden, sturen fotografen regelmatig een preview. Zo wordt het wachten op de rest van de foto’s wat leuker en spannender. “Ik heb binnen een week een leuke preview afgeleverd zodat het wachten op de rest van de foto’s wat leuker werd.”

“Al met al heb ik een hele leuke samenwerking gehad.”

Het leveren van foto’s van een bruiloft kan enige tijd duren, zelf bij een van twee. Meestal heeft een fotograaf meerdere bruiloften tegelijk die hij moet bewerken en kan het dus wat langer duren dan een gewone shoot.

“Al met al heb ik een hele leuke samenwerking gehad.” Vertelt Shauni over de korte bruidsshoot. “Ik hou ervan om mensen blij te maken met foto’s en hun wensen te voldoen.”

Fotograaf Shauni

Meer zien van Shauni uit Alkmaar, of geïnteresseerd in bruidsfotografie? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1475+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.