Loading...

Interieurfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Interieurfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Toon alle soorten fotografie

Verfijn je keuze

Toon alle categorieen

Bijzondere newborn fotoshoot met baby Joana


Door: Mirelle Waanders

Baby Joana was op de dag van de fotoshoot precies 26 dagen oud. Haar moeder, Helen, wilde graag mooie foto’s laten maken van haar mooie meisje: “Joana is heel klein geboren en verloor gewicht na de geboorte. Ik wilde graag professionele foto’s van haar laten maken, maar dat ging niet.” Toen Joana 19 dagen oud was, had zij het juiste geboortegewicht bereikt en woog ze 2660 gram en was ze 47 cm lang. Samen konden ze nu een newbornfotoshoot in gaan plannen.

Hoe koos Helen de juiste newborn fotograaf?

Via de keuzehulp heeft Helen een fotograaf gevonden die bij haar past. Helen vergeleek newborn fotografen in Haarlem en koos voor fotograaf Mirelle. Zij was gelukkig snel beschikbaar, zodat de fotoshoot met kleine Joana snel plaats kon vinden. “Ik houd van bloemen, mooie haardbandjes, kant, doeken en wol. Via de chat gaf Mireille aan dat ze dit allemaal mee kon nemen en dat ik verder niets hoefde te doen. Fijn!” De fotoshoot vond plaats bij Helen thuis in een lekkere warme kamer, zodat het voor Joana behaaglijk was. Na samen te bespreken welke aankleding en combinaties Helen mooi vond, kon de fotoshoot beginnen! 

Op Happix kun je als klant fotografen makkelijk vergelijken op basis van portfolio, motivatie, reviews en prijs, waardoor de opdrachtgever echt bewust voor een specifieke fotograaf kiest. 

Hoe verliep de newbornshoot met baby Joana?

Fotograaf Mirelle vertelt. “Vlak voor de Kerst kreeg ik mijn eerste opdracht voor Happix voor een newborn fotoshoot. Het kleine meisje was eigenlijk net ietsje te groot voor een newborn fotoshoot met haar 3 weken, maar omdat ze nog zo klein was hebben we het toch geprobeerd. Zo toog ik naar Haarlem met mijn auto volgeladen met spullen. Ik werk altijd op locatie (dus bij het gezin thuis) en neem mijn koffers vol kleden, doeken en andere props mee. Ook heb ik een grote beanbag bij me (een soort zitzak) waarop ik de baby tijdens de fotoshoot veilig kan neerleggen. Joana was een prachtig, klein meisje die in eerste instantie wat moeite had om in slaap te komen (wat wil je ook als er zo aan je geplukt worden door iemand die je nog niet kent), maar met veel geduld en met de betrokkenheid van haar moeder, lukte het wel. De liefdevolle band tussen Joana en haar moeder was prachtig om te zien!

Samen met de ouders hebben we de kleuren en props uitgekozen die zij mooi vonden en hebben we verschillende set ups gedaan, om een zo gevarieerd mogelijke hoeveelheid aan foto’s te verkrijgen. Vaak wikkel ik de kleine baby’tjes in doeken (‘wrapping’), op een manier waarop zij zich veilig en beschermd voelen. Deze techniek heb ik geleerd tijdens de verschillende workshops en masterclasses die ik gevolgd heb bij gerenommeerde newborn fotografen uit Australië, waarbij de veiligheid en het comfort van de baby het allerbelangrijkste zijn. Voor een fotoshoot trek ik zo’n 2 à 3 uur uit. Joana werkte geweldig mee en aan het einde van de fotoshoot hebben we nog een aantal foto’s gemaakt, samen met haar ouders, die de enorme liefde voor kleine Joana laten zien. Nadat ik al mijn spullen weer had verzameld, ging ik tevreden huiswaarts. Thuis maak ik een selectie uit de beste foto’s en laat vervolgens de ouders hun favoriete foto’s kiezen. Deze bewerk ik zorgvuldig in Photoshop en binnen 2 weken na de bestelling lever ik de foto’s af aan de ouders. Zo ook bij Joana. Joana en haar ouders hebben nu een fotoserie waar ze hopelijk nog jarenlang met veel plezier naar kunnen kijken.”

Review fotoshoot

De fotoshoot was super leuk, fotograaf Mirelle is heel professioneel en nam alles uit handen. We hebben genoten!

Wil je zelf ook zo'n mooie shoot voor jouw newborn of cadeau geven? Wij hebben het grootste aanbod van newbornfotografen. Vergelijk op prijs, foto's en plaats om de fotograaf te vinden die het beste bij jou past. 


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.