Loading...

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Newborn & Baby fotografie

Baby fotoshoot: de “cake smash”


Door: Bianca Dijck

Ben jij al bekend met de hippe, cake smash baby fotoshoots? Deze trend is bijna niet meer weg te denken onder de nieuwe mama’s, dus lees snel verder!

Wat is een cake smash fotoshoot?

Wat is nou eigenlijk een cake smash fotoshoot? Dit is een trend die is overgewaaid uit de VS. Tijdens een cake smash shoot worden baby’s gefotografeerd met een grote taart of cupcake voor zich. Eerst worden er foto’s gemaakt zonder de taart. Daarna wordt de taart neergezet en mag je kindje lekker graaien en smullen van de taart. Superschattig dus!

Vaak worden deze fotoshoots gehouden voor baby’s die bijna een jaar oud zijn. Deze foto’s zijn niet alleen leuk om de allereerste verjaardag van je kleine mee te herinneren, maar ook voor op uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje!

Cake smash shoots met thema

Vaak wordt er voor een cake smash fotoshoot bij een meisje veel roze gebruikt en bij een jongetje veel blauw. Benieuwd naar iets originelers? Ga voor een rockstar thema. Denk aan zwarte en witte ballonnen, een gitaar op de achtergrond en een leuke outfit. Verder hebben we al cupcake, cookie monster, een sailor en koninkjes en koninginnetjes thema’s voorbij zien komen.

Alles is mogelijk natuurlijk. Doe inspiratie op bij een carnavalswinkel en op Pinterest. Een aantal Happix fotografen hebben ook thema’s en de bijpassende outfits en props klaar staan!

cake smash fotoshoot

Door: Bianca Dijck

Tips baby fotoshoot

Ben jij net zo enthousiast over de cake smash trend? Ga op zoek naar een fotograaf die ervaring heeft met baby fotoshoots en lees alvast de volgende 3 tips.

1. De outfit

De kleine mag dus lekker eten en spelen met de taart. Houd er bij het kiezen van de outfit rekening mee dat deze aan het eind waarschijnlijk helemaal onder de taart zit. Een tip: trek je kindje niet te veel kleding aan. Bijvoorbeeld een leuke luier met een strikje om de nek of een schattige tutu met met een haarbandje in het haar of een mooi kettinkje om. Neem ook extra kleding mee voor na de shoot. En iets mee om je kindje mee schoon te maken, zoals natte doekjes of een washandje.

2. De shoot plannen

Hoelang voor de verjaardag plan je de shoot? Wanneer je van plan bent om de cake smash shoot te gebruiken voor op de uitnodigingen is het belangrijk dat je de fotoshoot al een paar maanden voor de verjaardag plant. Zo weet je zeker dat je fotograaf beschikbaar is, de foto’s op tijd worden ontwikkeld en op tijd klaar zijn voor op de uitnodigingen!

3. Tips voor de taart

Wanneer je de taart zelf regelt is het van belang dat je deze op tijd uit de koelkast haalt (ongeveer een uur van tevoren). Zo zal je kindje er makkelijker in kunnen graaien en zal het ook lekkerder smaken. Neem het liefst ook geen chocolade of andere donkere taart. Wanneer je kindje daarin graait, zal het al snel lijken alsof hij of zij een vieze poepluier heeft. Niet het beeld dat je wilt onthouden van de eerste verjaardag van je kindje! Ga eerder voor een lichte pastelkleur. Zou jij een cake smash shoot willen voor jouw baby?

Baby fotoshoot

Door: Kimberly van de Weerd 

Meer informatie over baby fotografie?

Bekijk ook kinderfotografie en moeder en kind fotografie.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.