Binnenkort een baby fotoshoot geboekt? Denk ook aan leuke paasfoto’s! Met Pasen wordt de lente ingeluid en lente staat in het teken van nieuw leven. Alles staat in bloei, krijgt weer kleur en dieren worden geboren. Het perfecte moment om het nieuwe leven van je baby te vieren. Hoe? Met een baby fotoshoot in paasthema dus! Doe hier inspiratie op voor de leukste paasfoto's van je baby!

1. De paasei zoektocht

Een professionele baby fotoshoot buiten gepland? Dat is natuurlijk erg leuk wanneer het mooi weer is. Wordt het binnenkort minder mooi weer? Plan de fotoshoot dan in een studio. De fotograaf kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof de fotoshoot buiten plaatsvond. 

Bijvoorbeeld door een achtergronddoek in de studio of anders door middel van Photoshop. Ga voor een fotoreportage van een ‘paasei zoektocht’. Je kindje is vast nog te klein voor een echte paasei zoektocht, maar het zorgt wel voor leuke foto’s! Leg je baby op een kleedje in het gras met een rieten mandje, chocolade eitjes en een vrolijke lente outfit.

2. Blote billetjes en konijnenoortjes

Geen kleren, maar leuke konijnenoortjes! Is je baby oud genoeg om rechtop te zitten? Zet je kindje met zijn of haar rug naar de camera en doe hem of haar konijnenoortjes op. Voeg eventueel nog een klein konijnenstaartje toe. Denk ook aan een paar paaseieren of een plushe konijn die naast je baby zit. 

De fotograaf doet de rest! Kan je baby nog niet rechtop zitten? Denk dan aan een foto waarbij je baby op zijn buik ligt. Bijvoorbeeld op een zacht kleedje. Zo krijg je ook leuke foto’s met konijnenoortjes en blote billetjes. Geef hem of haar eventueel ook nog een pluche wortel om mee te knuffelen.

Foto van fotograaf Cindy Mulder

3. Baby fotoshoot in een mandje

Is je baby nog lekker klein? Dan is dit is hét moment voor foto’s van je baby in voorwerpen zoals een mand of kist. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand waar je baby in ligt tussen allemaal paaseitjes.

4. Baby met kuikentjes of konijntjes

Kan je baby goed overweg met dieren? Plan dan een shoot met kleine konijnen of kuikentjes. Heb je een ander huisdier zoals een hond? Verkleed je hond als konijn of zet konijnenoortjes op. Zo heb je niet alleen leuke foto’s van je baby, maar ook meteen van je huisdier!

5. Baby in een (chocolade) ei

Vind je jouw baby een schattig kuikentje? Zet hem of haar in een half ei. Bijvoorbeeld een (nep) chocolade ei of wit plastic of piepschuimen ei. Was jouw baby een verrassing? Vraag de fotograaf of hij of zij het eruit kan laten zien alsof je baby uit een kinder surprise ei kwam (door Photoshop). 

Denk aan een schattig kuiken pak, een leuk jurkje of een luier als outfit. Tip: vraag eerst aan de fotograaf welke props hij of zij al beschikbaar heeft. Zo koop je niet onnodig iets wat je waarschijnlijk maar één keer zal gebruiken!

Meer informatie over een baby fotoshoot?

Meer weten over een baby fotoshoot? Doe meer inspiratie op over props voor newborn fotografie of lees meer over de bijzondere cake smash fotoshoot.

Wil je binnenkort een baby fotoshoot plannen? Via Happix kun je eenvoudig babyfotografen vergelijken bij jou in de buurt.