Wil jij de herinnering van die eerste weken met jouw kleintje vastleggen met een mooie babyfoto? Kies dan voor een baby fotoshoot. Je kindje in die typische opgerolde houding, wat is er schattiger?! Maar wacht niet te lang. 

De natuurlijke neiging die pasgeboren baby’s hebben om zich helemaal op te krullen zoals in de baarmoeder neemt al na één week af. In deze blog geven we je tips en leuke ideeën voor mooie babyfotos.

Foto van fotograaf Romy Oomen

Achtergrond en omgeving

Tijd voor de baby fotoshoot! Heb je al nagedacht over de achtergrond en omgeving voor het maken van de foto's? Beslis je om de foto’s te maken in de studio of buiten in natuurlijk licht? Ga je voor een gooi-in-de-lucht foto? Of laat je je kleintje gewoon lekker slapen?

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een Anne Geddes stijl foto of foto’s laten maken terwijl jij je baby in bad doet. Je fotograaf weet vaak de leukste manieren en locaties om je baby vast te leggen!

Props en kleertjes

Of je nu gaat voor een foto met of zonder kleertjes, props zijn nooit weg! Mandjes, dekentjes, knuffels, bloemen of mutsjes... Newborn fotografie props geven je foto's die persoonlijke touch.

Of wat dacht je van een cake smash fotoshoot (leuk als je kleintje al iets ouder is en zelfstandig kan zitten). Met de kleertjes van je baby kun je ook van alles doen. Ga je zelf ook op de foto? Kleed je dan hetzelfde als je kleintje. Twinning!

Alleen of samen

De baby fotoshoot kun je natuurlijk ook prima samen doen. Hoe leuk is het om te zie hoe jij eruit zag toen je baby net geboren was? Of een foto met de grote broer of zus? Wat ook een leuk effect geeft is je baby slapend laten fotograferen naast jullie huisdier. Maar pas natuurlijk wel goed op de veiligheid van je kleintje!

Foto van fotograaf Esther van Tricht

Tips babyfotoshoot

  • Zorg ervoor dat je baby genoeg heeft gegeten en dat hij of zij een schone luier aan heeft.
  • Let er ook op dat je voldoende, mooi natuurlijk (zacht) licht hebt tijdens de baby fotoshoot.
  • Als je gaat voor een baby fotoshoot zonder kleertjes, let er dan extra goed op dat het lekker warm is voor je kleintje (zo'n 25 graden).
  • Neem de tijd! Een uurtje is zo voorbij. Boek daarom een baby fotoshoot van ten minste 2 tot 3 uur.

Op zoek naar een fotograaf voor jouw babyfoto’s?

Het maakt niet uit wat voor foto, fotoshoot of stijl het moet zijn. Met 32 soorten fotografie en 1575+ fotografen is er altijd voldoende keuze!

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies babyfotografie op onze website. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de omgeving die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! 

Weet je al wel wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen. Zo vind je altijd de fotograaf die bij jou past!