Het is de mooiste dag van je leven. Je gaat trouwen met de man van je dromen en je hebt nog nooit zoveel tegelijk gevoeld. Van liefde tot zenuwen en van stress tot onzekerheid tot geluk. Alle gevoelens die je hebt, gieren door je lijf. Tijdens het plannen ben je met zoveel dingen tegelijk bezig en eigenlijk is de weg naar de bruiloft toe zelfs spannender dan het trouwen zelf.

Vaak als je veel stress hebt en allemaal dingen moet plannen en regelen, leef je een beetje op de automatische piloot. De kans dat je bent vergeten hoe je bepaalde dingen hebt geregeld, is zeker aanwezig. Dit is achteraf gezien misschien wel erg jammer.

Wil je deze kleine unieke momenten nou niet vergeten? Overweeg dan eens een fotograaf te boeken die een bruidsreportage voor jullie kan maken. Deze fotograaf zal vanaf het begin van het plannen van je bruiloft tot het wegrijden in de huwelijksnacht alles vastleggen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om ook een loveshoot te doen waar de fotograaf zelfs het huwelijksaanzoek vastlegt.

Uitgelichte blog afbeelding

Voordelen van een bruidsreportage

Aan het einde van de rit heb je een prachtige bruidsreportage. Je zou kunnen kiezen voor iemand die alles filmt, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om alles vast te laten leggen met een camera, zodat je later nog foto’s hebt om naar terug te kijken. In zo’n fotoreportage kan jij precies laten zien wat jouw verhaal is zonder woorden te gebruiken.

Ook zijn de voordelen van een reportage dat niet alleen jij het middelpunt van de belangstelling bent (wel grotendeels natuurlijk), maar ook jouw dierbaren. Elke hoek, beweging, lach, traan en dans wordt vastgelegd. Hierdoor krijg je naderhand prachtige beelden die niet alleen jouw bruiloft weergeven, maar ook de sfeer die er hing.

Vaak worden er voor een reportage meerdere fotografen geboekt. Je kan de fotografen zelf kiezen en zij zullen met elkaar afstemmen wie wat oppakt, maar dan op hun eigen manier zullen vastleggen.

Zo kan het bv. zijn dat jij een kinderfotograaf boekt om alle kinderen vast te leggen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen een fotograaf in te huren die zowel familiefotograaf als interieurfotograaf is. Ook is het leuk om een foodfotograaf binnen te hebben. Wanneer je al deze stijlen van fotografie met elkaar mixt, krijg je een perfecte weergave van jouw prachtige bruiloft. 

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat alle prachtige foto’s van jullie dag bij elkaar komen. Dit wordt geregeld door de fotograaf van de bruidsreportage. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met onze klantenservice!

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om buiten te trouwen, mits het weer dit toelaat natuurlijk. Dit is voor de trouwfoto’s fantastisch, natuurlijk licht is namelijk het allermooist! Een fotograaf kijkt bijvoorbeeld van tevoren goed waar de zon staat tijdens de ceremonie. Het is voor niemand fijn om in de zon te moeten kijken; zowel voor het bruidspaar als voor de gasten is dat vervelend.

Het beste moment voor de ceremonie als je buiten trouwt, is eigenlijk aan het einde van de dag. Zo kijkt niemand tegen het felle zonnetje in en de lichtval is voor de trouwfoto’s ook optimaal.

Eigenlijk hangt een bruiloft samen van mooie en emotionele momenten. Het is belangrijk om die mooie momenten zo goed mogelijk vast te leggen voor jullie trouwalbum. Daarnaast wil je vast ook een aantal échte knallers die je thuis aan de muur kunt hangen. Een professionele trouwfotograaf zal ervoor zorgen dat je je over beiden geen zorgen hoeft te maken.

Waarom een bruidsreportage laten maken

Er zijn een aantal redenen waarom een bruidsreportage laten maken gewoon hartstikke leuk is:

  1. Spontane, creatieve en stijlvolle foto’s vanuit elke hoek geven goed weer hoe de dag eruit zag
  2. Een verhalende stijl van fotografie geeft jullie bruiloft een eigen karakter
  3. Je hebt geen last van de fotograaf, want het lijkt net of deze gewoon bij de genodigden hoort
  4. De fotograaf is volkomen gefocust om het beste beeld van jullie liefde weer te geven zonder dat jullie dit zelf doorhebben
  5. Jij staat in het middelpunt van de belangstelling, maar de gasten maken je feestje extra leuk. Daarom zijn ook zij een belangrijk onderdeel in de reportage, omdat zij de sfeer goed weergeven. De fotograaf zal hen dus ook vastleggen.


Genoeg redenen om een bruidsreportage te laten maken! Heb je het gevoel dat dit toch niks voor jou is, maar wil je wel graag een fotograaf op je bruiloft. Kijk dan eens naar het aanbod aan onze bruidsfotografen door heel het land.