Er groeit een levend wezentje in jou. Wil jij dit prachtige moment met een zwangerschapsfotoshoot vastleggen met mooie foto’s? Dat snappen wij helemaal!

Deze foto’s kan je laten maken door een professionele zwangerschapsfotograaf. In zwart wit of in kleur, de fotograaf weet altijd jouw mooie zwangere buik goed vast te leggen. Lees hier een aantal tips voor het voorbereiden van zo’n bijzondere shoot in 2023.

1. Locatie voor een zwangerschapsfotoshoot

Kies vooral een locatie waar je je op je gemak voelt. Hierdoor zullen de meest natuurlijke, ontspannen foto’s ontstaan. Denk hierbij aan de studio van de fotograaf je eigen huis of een mooie natuur locatie. 

Voordelig aan een studio is dat de fotograaf props heeft liggen, het licht perfect geregeld kan worden en de fotograaf de foto’s makkelijk kan photoshoppen. Wil je jouw zwangerschaps fotoshoot juist in je eigen huis doen? Denk dan vast aan specifieke plekjes waar de beste foto’s gemaakt kunnen worden. 

Daarnaast is een zwangerschapsfotoshoot in de natuur perfect voor een sierlijke foto. Denk hierbij aan het strand, in een bos, op een weiland, etc. Denk ook aan een locatie met een speciale betekenis voor jou. Jouw zwanger foto is heel bijzonder.

Uitgelichte blog afbeelding

2. Juiste tijd voor een zwangerschapsfotoshoot

Het is belangrijk om genoeg tijd te nemen voor de shoot. Hierdoor hoef jij je niet te haasten en je fotograaf ook niet en creëer je samen een ontspannen sfeer. Je hebt zo genoeg tijd om je meer op je gemak te voelen. 

Boek de shoot lang genoeg van tevoren. Dan weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf nog beschikbaar is. De beste tijd om een zwangerschapsfotoshoot te doen als je tussen de 32 en 38 weken zwanger bent. Rond deze tijd is je buik mooi rond en kan er een mooie foto gemaakt worden (of meerdere natuurlijk).

3. Alleen of samen?

Denk alvast na over wie je wilt betrekken bij de fotoshoot. De fotograaf is vaak bereid foto’s te maken van verschillende combinaties. Wil je bijvoorbeeld een mooie, liefdevolle zwangerschapsshoot met je partner? Of een gezellige familiefoto met de kinderen erbij? Dan is het leuk om outfits te matchen. 

Plan de outfits ruim van tevoren. Dan heb je hier geen last minute stress meer over! Aan het einde heb je dan een leuke familie fotoshoot voordat het kindje geboren is. Hoe leuk is het om deze shoot opnieuw te doen als het kindje net geboren is. Een mooie foto van jou alleen kan natuurlijk ook! 

Uitgelichte blog afbeelding

4. Kleding of niet?

Op je zwangerschapsfoto’s wil je natuurlijk dat je buik er mooi op staat. De vraag is wat voor kleding je hiervoor aantrekt. En of je überhaupt kleding aantrekt. Als je kleding aantrekt kies dan iets waarin jij je op je gemak voelt. 

Ga bijvoorbeeld voor tule of kant. Vooral wanneer je een buitenshoot doet, waait een tule jurk mooi in de wind. Denk daarnaast aan strakke shirts of tops om je buik te benadrukken. 

Wil je een wat meer sensuele foto? Ga dan voor lingerie. Neem in ieder geval genoeg opties mee wanneer je een shoot buiten de deur doet. Dan kan je tijdens de shoot afwisselen of omkleden wanneer je toch niet tevreden bent met de eerste outfit. 

Wil je met je buik bloot op de foto of helemaal naakt of de foto? Denk er dan aan om losse kleding te dragen vanaf anderhalf uur voor de shoot. Hierdoor zie je tijdens de fotoshoot geen afdrukken en strepen in je huid.

5. Benadruk je buik

Deze shoot gaat natuurlijk over je mooie ronde buik. Benadruk daarom niet teveel andere onderdelen van je lichaam. Kies voor lichte en neutrale kleuren in je kleding. Doe ook niet te veel en/of opvallende sieraden om. Denk daarnaast ook aan neutrale make-up. Hierdoor komt de nadruk niet op je gezicht komt te liggen.

Uitgelichte blog afbeelding

Vind de zwangerschapsfotograaf die bij jou past

Tijdens jouw bijzondere periode als zwangere vrouw komen er mijlpalen van je leven voorbij en ook van je baby. Iedere zwangerschap is bijzonder en daarom is het leuk om deze vast te leggen. Zo heb je een herinnering voor altijd. 

Bekijk hier alle aangesloten zwangerschapsfotografen. Als je niet weet welke fotograaf je moet kiezen voor je zwangerschapsfotoshoot, helpen we je graag een fotograaf te vinden die aansluiten bij jouw wensen! Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. 

Ben je abonnee van de WIJ nieuwsbrief? Dan heb je een speciaal aanbod ontvangen (of je ontvangt deze binnenkort). Vind de zwangerschapsfotograaf, geboortefotograaf, newbornfotograaf of kinderfotograaf die bij jou past & gebruik je persoonlijke code!