Loading...

Modefotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Modefotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijk portret

Verfijn je keuze

Modefotografie

5 tips voor fashion fotografie


Door: Jeroen uit Breda

Fashion fotografie is een onderdeel van zakelijke fotografie. Het is belangrijk om de sfeer goed vast weten te leggen. Een fashion fotoshoot lijkt makkelijker dan het misschien is. Er gaat veel tijd in zitten om het tot een mooi en goed resultaat te brengen. In deze blog lees je een aantal tips om het je allemaal een stukje makkelijker te maken. 

 

1. Begin met een moodboard

Het doel van fashion fotografie is om een gevoel vast te leggen en de goede sfeer over te brengen. Bedenk wat je uit wilt stralen. Ga vervolgens beelden verzamelen die hetzelfde gevoel uitstralen. Als het hoofddoel niet het vertellen van een verhaal is, is het vaak het verkopen van kleding of een product. Dan nog steeds wil je dat je foto emotie uitstraalt. Het is handig om foto's te zoeken die ook houvast geven voor het model. Heb je bepaalde poses in je hoofd die je wilt? Zoek hier foto's van! Houd ook rekening met de locatie en het soort kleding. 

Door: Adam uit Almere

2. Zoek de juiste mensen voor fashion fotografie

Een model en fotograaf zijn natuurlijk noodzakelijk voor fashion fotografie. Maar vaak komen er nog meer mensen bij kijken. Denk aan een stylist en een visagist. Het model is op de foto vaak het middelpunt. Het is belangrijk dat het model goed past bij de uitstraling van het product. Vergelijk portfolio's of zoek iemand uit je eigen omgeving. Een stylist en visagist zijn niet noodzakelijk, maar kunnen het wel een stuk makkelijker maken. 

Door: Henny uit Nijmegen

3. Organisatie 

Bij fashion fotografie komt een hoop kijken. Maak duidelijke afspraken en zet deze op papier. Denk hierbij aan de datum, locatie, eten en drinken, of alle mensen geregeld zijn. Maar ook niet onbelangrijk, wat ga je met de foto's doen en heb je daar toestemming voor? Het is belangrijk om dit allemaal goed te regelen van te voren. Dan verloopt de shoot het soepelste en heb je achteraf geen onverwachte problemen. 

Door: Anahi uit Utrecht

4. De fashion fotoshoot

Zorg ervoor dat er tijdens de shoot een relaxte sfeer is. Vooral bij fashion fotografie is dit van belang. Dan worden de foto's uiteindelijk een stuk mooier. Begin dan ook niet gelijk met de praktische zaken, maar maak even een praatje aan het begin. Het gevaar bestaat dat je zo graag je doel wilt bereiken dat een praatje er misschien snel bij inschiet.

Door: Kay uit Aarle-Rixtel

5. Nabewerking

De nabewerking is bij een fashion fotoshoot erg belangrijk. De huid van het model is bij fashion foto's altijd egaal. Met het licht en de kleuren kan je een beetje spelen, dit is ook weer afhankelijk van welke stijl je uit wilt stralen. Het is handig om de stijl die je wilt, wat nabewerking betreft, terug laat komen in je moodboard. Dan weet de fotograaf gelijk wat je wilt. 

Door: Carlo uit Arnhem

Zoek jij een professionele fotograaf voor jouw fashion fotoshoot? Vergelijk de verschillende fotografen van Happix en vind degene die bij jou past!Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.