Loading...

Interieurfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Interieurfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Vastgoed fotografie

Verfijn je keuze

Interieurfotografie

5 tips om je interieur klaar te maken voor interieurfotografie


Door: Elspeth de Jong

Wanneer maak je nou eigenlijk gebruik van professionele interieurfotografie? Bijvoorbeeld als je een huis, appartement of kantoor wilt verhuren of verkopen. Dan zijn goede interieurfoto’s een belangrijk onderdeel van de verkoop.

Vaak zien geïnteresseerde kopers of huurders een de binnenkant van een pand voor het eerst op foto’s. Die eerste indruk is natuurlijk van groot belang om mensen geïnteresseerd te houden. Een professionele fotograaf werkt overal mee. Maar hoe zorg je er nou voor dat je interieur klaar is voor het bezoek van de interieurfotograaf?

1. Opruimen

Met interieurfotografie is het belangrijk dat er zo min mogelijk persoonlijke aspecten op de foto staan. Wat jouw stijl is, vindt de ander niet per se mooi. Potentiële kopers willen zichzelf graag kunnen zien wonen in jouw woning. Dit kunnen zij zich makkelijker inbeelden wanneer jouw persoonlijke spullen er niet staan. Ruim daarom je persoonlijke spullen zoals foto’s, dekentjes met drukke printjes etc. op.

Heb je een kind of huisdier? Zorg dan dat alle kinderspeelgoed en dierenaccessoires weg zijn. Sommige mensen vinden het interieur meteen minder fris als ze weten dat er een hond of kat heeft gewoond.

Wat doe je met open kasten of planken? Zorg dat ook die netjes en opgeruimd zijn. Wat laat je daar dan wel staan? Een simpel kunstwerkje, planten en kaarsen kun je laten staan. Maar de onnodige frutsels en persoonlijke decoraties kunnen bij interieurfotografie natuurlijk wel even weg.

Op kantoor staan er natuurlijk bureaus en andere tafels. Zorg dat er zo min mogelijk op de bureau’s blijft liggen. Ook in zo’n interieur is het belangrijk dat alles netjes en opgeruimd is. Lopen er veel snoeren door het kantoor? Ruim die op of zorg dat die niet zichtbaar zijn wanneer de fotograaf langskomt voor interieurfotografie.

2. Zorg voor licht in de ruimte

Een professionele fotograaf zorgt voor het perfecte licht op de foto’s. Maar hoe kan je de fotograaf hierbij helpen? Denk er bijvoorbeeld aan om de vensterbanken leeg te halen. Vervang daarnaast donkere gordijnen door lichte gordijnen.

Keuken interieur

Door: Leroy Dassen

3. Sfeermakers bij interieurfotografie

De kunst is om persoonlijke aspecten uit het interieur te verwijderen, maar wel te zorgen dat het gezellig blijft. Denk er bijvoorbeeld aan om een fruitschaal of een mooie bos bloemen in de keuken te zetten.

Zet ook hier en daar een leuke plant neer als je die nog niet had staan. Bijvoorbeeld in de badkamer of in de woonkamer. Dit zorgt niet alleen voor sfeer, het geeft het interieur ook een frisse uitstraling.

4. Repareer kleine beschadigingen

Waarom laat je interieurfotografie doen? Zodat anderen een goed beeld krijgen van jouw interieur. En wees er maar zeker van dat kopers letten op de kleine details. Wanneer ze kunnen inzoomen zullen ze dat zeker doen. Dus repareer kleine beschadigingen zoals een losse plint of een beschadiging in de verf!

5. Gebruik zoveel mogelijk neutrale kleuren

Zorg dat je het rustig en licht houdt. Hoe? Ga in de slaapkamer voor een simpel dekbedovertrek zonder drukke print en zorg dat een kamer zoveel mogelijk uit twee kleuren bestaat. Een kleurencombinatie met meerdere kleuren zorgt er al snel voor dat een kamer en druk uitziet.

Heb je kussens of andere details in felle kleuren? Ruim die zoveel mogelijk op. Ga voor lichte kleuren om het er schoon en fris uit te laten zien.

Slaapkamer interieurfotografie

Door: Petra Peperkamp

Wanneer jij deze tips volgt, kan de interieurfotograaf meteen aan de slag!

 

Meer informatie over interieurfotografie?

Benieuwd naar het werk van interieurfotografen? Bekijk voorbeelden van interieurfotografie en andere soorten vastgoedfotografie.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1550+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.