Hecht je veel waarde aan je instagram profielfoto? Dan ben je zeker niet de enige. Van Facebook tot aan Instagram, Twitter en LinkedIn. De profielfoto is het visitekaartje van jouw sociaal netwerk persona. Doordat veel mensen het belangrijk vinden dat ze online op goed overkomen, wordt de vraag naar een aantrekkelijke selfie groter. Maar hoe kun je dit het beste doen? In deze blog delen we 3 tips voor een mooie profielfoto.

Uitgelichte blog afbeelding

1. Wie ben je eigenlijk?

De basis voor een instagram profielfoto is jezelf afvragen wie je bent. Hierdoor voorkom je kopieergedrag en krijg je foto’s die goed bij jou passen. Originaliteit wordt gewaardeerd namelijk! Vind je dat lastig? Overweeg dan om je profielfoto’s te laten maken door een professioneel portretfotograaf. Een professionele fotograaf stelt de juiste vragen en zorgt ervoor dat je op je gemak bent. Het resultaat? Meer ruimte om jezelf te zijn en dus een mooie profielfoto.

Tip: Als je online naar inspiratie zoekt, probeer dan altijd bij jezelf te blijven. Ga niet het idee van iemand anders kopiëren, maar geef er een eigen draai aan. Op deze manier gebruik je inspiratie waarvoor het bedoeld is; om tot iets unieks te komen.

2. Gebruik persoonlijke voorwerpen

Een profielfoto kan meer zijn dan alleen een ‘standaard’ foto van je gezicht. Je kunt er namelijk ook een verhaal mee vertellen. Een manier om dit te doen, is door gebruik te maken van persoonlijke voorwerpen. Van speciale armbanden, kettingen tot aan bloemen, en servies. Je kunt het helemaal zelf invullen en daarmee jouw persoonlijke verhaal presenteren.

Tip: Denk ook goed na over de compositie en locatie van de foto. Beide zijn manieren om foto’s uniek en eigen te maken.

3. Speel met kleuren

Een andere manier om je profielfoto’s eigen te maken, is door te spelen met kleur. Kleuren trekken aandacht! Je kan het op oneindig veel manieren doen. Van je kleding tot aan de achtergrond, het licht en het gebruik van kleurpoeder. 

Tip: Tijdens het bewerken van de foto’s is het mogelijk om een zwart-wit foto deels kleur te geven. Hierdoor creëer je een gaaf effect.

Laat een fotograaf een mooie profielfoto maken

Wil je heel graag een mooie instagram profielfoto van jezelf hebben? Maar vind je het lastig om deze foto zelf te maken? Kies dan voor een professionele fotograaf. Op de site van Happix kun je eenvoudig en snel <1650>+ fotografen vergelijken. Op deze manier vind je gegarandeerd een fotograaf die je kan helpen met het maken van jouw instagram profielfoto.