Denk je na over bedrijfsfotografie? Lees dan onze 3 tips voor een geslaagde bedrijfsreportage in deze blog! Er zijn verschillende redenen om een bedrijfsreportage te laten maken. 

Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe website laat maken voor jouw bedrijf en daarvoor nieuw beeldmateriaal nodig hebt. Of wanneer je jaarverslagen en andere officiële stukken wilt voorzien van eigen, authentiek beeldmateriaal. Want zeg nu zelf... Dat ziet er toch veel beter uit dan stockfoto's!

Uitgelichte blog afbeelding

Om je website en je zakelijke social media pagina's persoonlijker te maken kies je ervoor om je team professioneel vast te leggen. Een team-pagina met foto's wekt namelijk vertrouwen bij potentiële klanten en geeft net dat beetje meer inzicht in de organisatie.

Een bedrijfsreportage bestaat vaak uit verschillende soorten fotografie, namelijk:

  • Vastgoedfotografie
  • Bedrijfsfotografie
  • Evenementenfotografie (bijvoorbeeld tijdens een relatiedag of personeelsfeest)
  • Zakelijke rapportage (bijvoorbeeld voor LinkedIn profielfoto's)

Tip 1: Geen geforceerde glimlachen

Wanneer personeel een onderdeel uitmaakt van de bedrijfsreportage is het belangrijk om hen op een natuurlijke manier vast te laten leggen. Geen geforceerde glimlachen, maar liever mensen die bezig zijn met hun werk.

Meestal kijken mensen bij bedrijfsfotografie niet recht in de camera. Ze zijn zich er vaak niet eens van bewust dat ze op de foto worden gezet. En juist dat zorgt ervoor dat de foto’s veel authentieker worden.

Tip 2: Een ruimte zonder afleiding

Zorg ervoor dat de ruimte waarin je de bedrijfsfoto's laat maken opgeruimd en schoon is. Houd het beeld rustig. Het kiezen van de juiste momenten helpt hier veel bij.

Als de ruimte een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsreportage (bijvoorbeeld wanneer je een winkel of schoonheidssalon hebt) dan is het belangrijk dat die ruimte de aandacht krijgt. Als de bedrijfsfotografie plaatsvindt in een kleine ruimte dan zal de fotograaf kunnen kiezen voor het gebruik van een groothoek-objectief.

Tip 3: Verschillende kleding, locaties en houdingen

Wil je foto’s laten maken van je medewerkers voor op de team-pagina? Denk dan vooraf goed na hoe je dit wilt vormgeven. Wil je bijvoorbeeld foto’s van medewerkers achter hun bureau? Of wil je ze juist allemaal voor een witte achtergrond laten maken? En houden jullie onderling rekening met elkaars kledingkeuze (kleuren), of juist niet? 

Uitgelichte blog afbeelding

Door hier van te voren goed over na te denken vormen de foto’s straks een logisch geheel. Soms gaat de bedrijfsfotografie zelfs nog verder en laten de foto’s van het team ook iets zien van de persoonlijkheid van de medewerker. Bijvoorbeeld van iemand met een tennisracket.