Je kan ervoor kiezen om tijdens je zwangerschap mooie professionele foto’s te laten maken van jou, je zwangere buik en je gezinnetje. Een mooi aandenken van het begin van het leven van je kindje.  

Maar hoe pak je dit aan en hoe moet je je voorbereiden? Lees onze drie tips en geniet zorgeloos van zwangerschapsfotografie!

Uitgelichte blog afbeelding

1. Aantal weken

Het juiste moment voor zwangerschapsfotografie is als je iets na zeven maanden zwanger bent, rond de 32 weken. Je bent dan minder uitgeput en je buik is mooi en groot, maar niet te zwaar. 

Je zou kunnen zeggen dat dit moment het meest comfortabele moment is om een fotoshoot te houden. Wanneer je ervoor kiest om de shoot later in de zwangerschap te houden, houd er dan rekening mee dat de kans dat je gaat bevallen ook steeds groter wordt.

2. Bespreken

Om alles naar jouw wens te laten verlopen is het slim om van te voren na te denken over wat je wensen precies zijn. Wil je je buik wel of niet bedekt met kleding, wil je met je partner of alleen? En wat is je gewenste eindresultaat? 

Bedenk ook goed welke stijl je wilt: klassiek, dromerig of juist modern. Bespreek vooraf met de fotograaf altijd duidelijk wat je wel en niet wilt. Dit scheelt tijdens de fotoshoot en hoop tijd.

3. Voorbereidingen

Tevoren de shoot is het belangrijk dat je je bijvoorbeeld je kleding opties openhoudt als je nog twijfelt. Trek ook geen strakke kleding aan vlak voor de zwangerschapsfotoshoot, want dat tekent op de huid. Ben je toch een beetje onzeker of voel je je nog niet helemaal op je gemak? 

Bespreek ook dat met je fotograaf, dan kan hij of zij hier rekening mee houden en je geruststellen. De fotograaf neemt dan alle tijd om jou dan te helpen met een rustige en ontspannen houding.

Geïnteresseerd in zwangerschapsfotografe?

Op zoek naar een fotograaf voor zwangerschapsfotografie? Dan zit je hier aan het juiste adres! Mooie zwangerschapsfoto’s zorgen voor een tijdloze herinnering. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!