Autofotografie


Vergelijk autofotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1420 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Autofotografie is het professioneel fotograferen van auto's (en motoren). Het lijkt gemakkelijk, maar de fotograaf heeft niet alleen te maken met de branding van jouw auto/bedrijf. De grootste uitdaging in autofotografie zijn de reflecties. De juiste belichting, lensfilters en balans in de nabewerking kunnen zorgen voor de perfecte foto.

Vaak wordt autofotografie gebruikt voor showrooms/auto dealers, advertenties en branding. Goede autofoto's zijn fijn voor zowel de koper als de verkoper. Auto's met goede foto's worden namelijk veel sneller verkocht en geven eerder een realistisch beeld van zowel de binnen- als buitenkant.

Om een mooie foto te maken van je auto kan je thuis op je oprit aan de slag gaan, maar voor mooie auto foto’s is een goede locatie vaak al het halve werk. Als de locatie past bij het gevoel dat de auto heeft, zien mensen zichzelf er sneller in rijden. Vaak hebben fotografen die op locatie werken een mobiele studio. Op deze manier kunnen zij de belichting altijd perfect instellen.

Voorbeelden van inspirationele locaties zijn bijvoorbeeld industrieterreinen, lange afgelegen wegen, duinen of grote parken waar je kan rijden.

Voorbereidingen

Als je autofotografie boekt is het belangrijk dat op de dag van de shoot de auto helemaal schoon en opgepoetst is. Glanzende auto’s doet het beter op de foto’s. Vieze plekken en oneffenheden zijn extra zichtbaar in de weerkaatsing van het licht, vooral wanneer de details worden vastgelegd.

Extra tips:

Kies de tijd het liefst rond zonsopgang of zonsondergang, dan is het licht zachter.

Zorg voor een rustige omgeving, zodat de auto het stralende middelpunt is.

Maak een moodboard met de stijl die jij het gaafst vind. (denk aan Pinterest)

Anderen beoordelen Autofotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 0,0 / 10 - 0 reviews
Mark Nieuwkoop

Fotograaf Mark in Ede.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Bedrijfsfotografie

Mijn drijfveer is om voor u een mooie fotoreportage te mogen maken. Mensen blij maken met de mooiste foto's. Ik heb al verschillende erg gave en zeer geslaagde opdrachten mogen doen. Voor u als particulier, maar ook verschillende zakelijke opdrachtgevers.

Mike Janssen

Fotograaf Mike in Kerkdriel.

O.a. Bruidsfotografie, Modelfotografie en Sportfotografie

Fotografie heeft mij altijd al geboeid, ik vindt het interessant om dingen op een manier "vast" te laggen zoals ik die zie. Zo heb ik inmiddels mijn eigen kijk/stijl op onderwerpen weten te leggen wat mij onderscheidt met andere fotografen. Fotografie is voor mij altijd al iets geweest wat mij bezig houdt en waar ik maar door mee kan blijven gaan zonder dat het mij gaat vervelen. Ik haal hier energie en kracht uit, zeker van de enthousiasme van de klant!

3 soorten autofotografie

3 soorten autofotografie

Bij fotografie denk je in eerste instantie misschien niet aan het fotograferen van auto's en motoren. Een lastige vorm van fotografie omdat er veel verschillende elementen in zitten. Soms rijdt de auto, wat het moeilijk maakt. Er is vaak sprake van reflectie van het licht of van de flits. Dit zijn een aantal aspecten die deze vorm van fotografie uitdagend maken. Er zijn verschillende vormen va...Lees de hele blog

3 soorten autofotografie
Jonathan Visser

Fotograaf Jonathan in Nispen.

O.a. Interieurfotografie en Auto's & Motoren

Bezig zijn met en voor mensen om samen stappen te zetten naar een eindproduct die voldoen aan mijn eisen en die van de opdrachtgever. Een belangrijk aspect met betrekking tot stappen zetten vind ik het behalen van mijn doelen die ik aan mezelf heb opgelegd, zoals een allround fotograaf worden om hiermee een nog groter doelgroep de bereiken.

Melissa Ligtenbarg

Fotograaf Melissa in Hoorn.

O.a. Auto's & Motoren

Ik heb mijn bedrijf opgestart om bedrijven in de autobranche te helpen met goede fotografie. Automotive fotografie is een vak apart en moet je dus echt een oog voor hebben. Daarnaast zijn auto's echt een passie van mij en daarom doe ik mijn werk ook vanuit een echte passie en vind dat heerlijk om te doen. Alle details vastleggen van de auto op een mooie locatie maakt mij serieus gelukkig. Zeker als ik iemand of een bedrijf er ontzettend blij mee kan maken. 

Jaimy Briquet

Fotograaf Jaimy in Vogelwaarde.

O.a. Auto's & Motoren

Hey leuk dat je op mijn profiel kijkt! Ik ben een Nederlandse jongen met een grote passie voor fotografie. In Dubai werk ik al als fotograaf en nu ga ik ook in Nederland beginnen! Mijn passie ligt echt bij auto fotografie. Ik vind het geweldig om een klant blij te maken met mooie foto's van zijn of haar auto en daar een positieve reactie op te krijgen daar doe je het tenslotte voor! Neem gerust een kijkje in mijn portfolio om te kijken of u ook zulke foto's van uw auto wilt! 

Andrew Walkinshaw

Fotograaf Andrew in Delft.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Portretfotografie

Ik ben een Nederlandse Zuid Afrikaan met een passie voor fotografie. Ik werk als freelancer voor verschillende bedrijven en partuculieren. Autos, reclame tot bruidsreportages, ik heb een veelzijdige interesse. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio.

Waarom kiezen voor je autofotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste auto foto’s garandeert bij een professionele fotograaf in jouw regio. Kiezen maken wij gemakkelijk met de visuele keuzehulp. Je hebt snel je top drie op een rijtje, door je budget, plaats en gewenste ervaring in te voeren. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod autofotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips om jouw auto nóg meer te laten shinen.

Auto’s. Je kunt er niet omheen en iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaald type. Of dat nu een Ford, Porsche of Maserati is, doet er niet toe. Jij bent er trots op! De auto fotograaf weet exact hoe jouw auto het beste uit komt op de foto’s. Weet jij al in welke settting jij de auto wil? Wil je dat de auto rijdt of juist stilstaat? Bespreek dit van te voren allemaal door voor de mooiste foto’s! Deze foto’s kunnen gebruikt worden in al je communicatie. Of dat nu is voor je folder, je Marktplaats advertentie of je website.

Wat krijg ik als ik mijn autofotografie via Happix regel?

  • Prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio en exclusief BTW
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.